Vuosi vaihtui jo, mutta muistellaan vielä hetki muotivuotta 2021. Julkaisemme lyhyesti viime vuoden tärkeimmät muotiuutiset. Juttusarjan viimeisessä osassa elämme syyskuusta joulukuuhun.


SYYSKUU

Syyskuussa H&M järjesti Iris Apfelille satavuotissyntymäpäivät – ja paljasti lanseeraavansa tunnetun tyyli-ikonin ja bisnesnaisen kanssa yhteistyömalliston. Uudestaan hynttyyt yhteen laittoivat myös Marimekko ja Adidas, jotka ilmoittivat jo toisesta yhteistyöprojektistaan.

Joukko suomalaisia vaikuttajia ja yrittäjiä rahoitti asustebrändi Loviaa puolella miljoonalla eurolla. New Yorkissa järjestettiin pandemian jälkeen ensimmäiset isot juhlat eli Metropolitan-museon MET-gaala, ja niissä nähtiin pitkästä aikaa pukuloistoa ja katseet kääntäviä couture-aarteita.

Tyyli-ikoni Iris Apfel juhlisti sekä 100-vuotissyntymäpäiviään että yhteistyömallistoaan H&M:n kanssa.

LOKAKUU

Finlayson paljasti palaavansa muotibisnekseen 50 vuoden tauon jälkeen ja julkaisevansa vaatemalliston. Kotimainen kellomerkki Aarni tempaisi ja valmisti rannekelloja Aila-myrskyssä kaatuneesta Kaivopuiston lehmuksesta. 

Idaliina Friman valittiin Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi. Luksusmuodin jättikonserni Kering ilmoitti luopuvansa turkiksista.

Jatkossa Samuji-brändiä luotsaa Anne-Mari Pahkala.

MARRASKUU

Muotimaailma jätti haikeat hyvästit rautaiselle bisnesnaiselle ja suomalaisen muodin ja designin uranuurtajalle, Marimekon pelastaneelle Kirsti Paakkaselle.

Vastuullisen muodin verkkokauppa IVALO.COM keräsi lähes miljoonaluokan rahoituksen.

Yllättäviä suunnittelijauutisiakin kuultiin: Anne-Mari Pahkala nimitettiin Samujin uudeksi pääsuunnittelijaksi, ja Daniel Lee ilmoitti lähtevänsä Bottega Venetan muotitalosta. Hänen tilalleen palkattiin Leen kakkosmiesMatthieu Blazy.

Maripedia kokoaa yhteen suomalaisia jo vuosikymmenten ajan ihastuttaneet Marimekon kuosit.

JOULUKUU

Muotimaailma menetti visionäärin, kun Louis Vuittonin miesten pääsuunnittelija ja italialaisen muotitalo Off-Whiten perustaja Virgil Abloh menehtyi yllättäen.

TAUKO-vaatemerkin tie tuli päätökseensä, ja vaatesuunnittelija Mert Otsamo kertoi debytoivansa tanssiasujen suunnittelijana.

Suomalainen muotimenestys Joutsen investoi uuteen logistiikkahalliin 85-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi, ja Marimekko päätti oman juhlavuotensa lanseeraamalla interaktiivisen Maripedia-kuviokirjaston.


Kuvat brändit

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.