Virtuaalinen kuviokirjasto kokoaa Marimekon kuosit yhden klikkauksen taa

Marimekko päättää 70. juhlavuotensa avaamalla designarkistonsa ovet yleisölle interaktiivisella Maripedia-kuviokirjastolla. Arkistosta voi etsiä ja selata tunnetuimpia Marimekko-kuoseja sekä tutustua niiden suunnittelijoihin ja tarinoihin kuosien takana. 

Maripedia esittelee Marimekon kuviosuunnittelua 1950-luvulta tähän päivään. Seitsemän vuosikymmenen aikana Marimekon suunnittelijat ovat luoneet yhteensä yli 3 500 kuosia.

”Jokaisen Marimekko-kuosin takana on tarina, ja jokainen niistä heijastaa aikaansa ja tekijäänsä
omalla kiinnostavalla tavallaan. Maripedian tarkoituksena on nostaa näitä ainutlaatuisia taideteoksia tekijöineen vielä vahvemmin esille”, kertoo Marimekon kuviosuunnittelusta vastaava designjohtaja Minna Kemell-Kutvonen tiedotteessa.

Maripediasta voi myös etsiä kuoseja tekoälypohjaisen kuvahaun avulla: käyttäjä voi ottaa mobiililaitteellaan valokuvan Marimekko-kuosista ja testata kuvantunnistusta. Lisäksi Maripedia kertoo, mitä tuotteita kyseisessä kuosissa on saatavilla Marimekon verkkokaupasta. 

Verkkopalvelussa on nyt julkaistu 200 Marimekon kuosia. Virtuaalinen kuviokirjasto päivittyy jatkuvasti. 


Muotimaailma suree yllättäen kuollutta suunnittelija Virgil Ablohia

Louis Vuittonin miesten pääsuunnittelija ja italialaisen muotitalo Off-Whiten perustaja Virgil Abloh on menehtynyt harvinaislaatuiseen ja aggressiiviseen syöpään, jota sairasti julkisuudelta salassa.

41-vuotiaan yhdysvaltalaisen visionäärin viimeiseksi jäänyt mallisto esiteltiin tiistaina Miamissa. Louis Vuittonin kevätmallisto kantaa nimeä Virgil was here. 

Näytöksen eturivissä istuivat muun muassa Kanye West, Kim Kardashian West, Rihanna ja A$AP Rocky.

Värikäs mallisto purkaa miestenvaatenormeja näyttävästi: catwalkilla nähtiin niin vyötäröä korostavia leikkauksia kuin liehuvia hameita. 

Katso näytös täältäPöytyäläisiä pipoja ja mummoja Scandinavian Voguen sivuilla

Pöytyäläisen pipobrändi Myssyfarmin tarinaa, konseptia ja filosofiaa esitellään peräti 11 sivun verran Scandinavian Voguen joulu-tammikuun numerossa. Jutun tähtinä ovat tekijät neuletuotteiden takana: Myssymummot.

Myssyfarmin kaikki tuotteet neulotaan käsin paikallisten Myssymummojen puikoissa suomenlampaan luomuvillasta. Myssyfarmi Oy työllistää 80 eläkeläisrouvaa, ja sen tuotteita myydään yli 150 liikkeessä 16 maassa.

Pohjoismaiden oma Vogue-lehti lanseerattiin viime keväänä ja on tilattavissa lehden verkkosivuilta.


Kuvat Brändit

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.