Huippusuunnittelija Daniel Lee jättää Bottega Venetan

Muotimaailma kohahti eilen, kun brittiläinen muotisuunnittelija Daniel Lee ilmoitti lähtevänsä huippumuotitalo Bottega Venetalta.

Lee ehti toimia italialaisen luksusbrändin luovana johtajana kesästä 2018 alkaen ja
nousi muutamassa vuodessa muotikriitikoiden lemmikiksi, jonka mallistoja lähes poikkeuksetta ylistettiin. Lisäksi hän onnistui lyhyessä ajassa lanseeraamaan useita laukkumalleja, jotka kohosivat muoti-ihmisten suursuosikeiksi.

Ennen Bottega Venetaa Lee työskenteli Célinen muotitalossa. Siellä Lee työskenteli naistenvaatemuotia uudistaneen, trendejä luoneen ja hittituotteita nikkaroineen Phoebe Philon aisaparina vuosina 2012-2018.

Muotitalot vaihtavat vauhdilla luovaa johtoaan, ja usein suunnittelijoilla on vain muutama vuosi aikaa näyttää kykynsä. Leen lähtö tuli kuitenkin todellisena yllätyksenä, sillä hänen aikanaan Bottega Venetan myynti on noussut yli kahdella prosentilla ja kivunnut 1,2 miljardiin euroon.

Lee ja Bottega Venetan omistava luksusmuotikonserni Kering ilmoittivat, että kyseessä on yhteinen päätös. Kering ei ole vielä paljastanut Leen seuraajaa.

Aiheesta uutisoi muun muassa Business of Fashion.Anne-Mari Pahkala nimitettiin Samujin uudeksi pääsuunnittelijaksi

Suunnittelijauutisia kuuluu myös Suomesta.

Muoti- ja designtalo Samuji teki konkurssin maaliskuussa 2021 monivaiheisten pelastusyritysten päätteeksi. Mutta pidetyn suomalaisbrändin taru ei loppunutkaan: Samujin brändioikeudet myytiin kesäkuussa kotimaiselle, 12 miljoonan liikevaihtoa tekevälle Nosh -muotiyritykselle.

Silloin kerrottiin, että kyseessä on täysiverinen brändikauppa, jota varten Nosh on perustanut oman tytäryhtiön Samuji-brändille. Samalla kerrottiin, että Samujin henkilöstö – kuten Samujin perustaja Samu-Jussi Koski – ei kuulu kauppaan.

Ja viimein Samujista kuuluu uutisia. 

Muotisuunnittelija Anne-Mari Pahkala aloittaa Samujin pääsuunnittelijana tammikuussa. Pahkalan ensimmäinen Samuji-mallisto lanseerataan syksyllä 2022.

– Asiakaslähtöisyys on tärkeä arvo designfilosofiassani. Haluan toivottaa kaikki Samujin asiakkaat ja fanit tervetulleeksi tekemään uutta matkaa yhdessä kanssamme, Pahkala sanoo tiedotteessa.

Pahkala on tuttu nimi muotipiireissä. Hän on valmistunut vaatemuotoilijaksi vuonna 2007 ja työskennellyt muotisuunnittelijana Suomessa ja Italiassa. Hän on suunnitellut uniikkeja luomuksia Linnan juhliin, vaatettanut lukuisia julkisuuden henkilöitä ja luotsannut myös omaa nimeään kantavaa vaatebrändiä.Tältä näyttää suomimuodin tulevaisuus – parhaat palat KOE21 -näytöksestä

LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin (ent. Lahden Muotoiluinstituutti) vuotuinen KOE-opiskelijamuotinäytös järjestettiin jälleen Helsingin Valkoisessa salissa – vuoden tauon jälkeen livetapahtumana.

Näytöksessä nähtiin kymmenen muotiopiskelijan taidonnäytteitä sekä kuuden valmistuvan opiskelijan opinnäytetyömallistot.

KOE21-näytöksen parhaat palat tulevat tässä:

Krista Virtasen malliston jujuna ovat kerrokset, röyhelöt ja läpikuultavuus. Pään ympäri kietaistu huivi on trendi myös kansainvälisten muotitalojen näytöslavoilla.
Emma Hirvosen pastellilook saa särmää baskerista ja bootseista.
Erica Bergmanille enemmän on enemmän.
Harsomaisen hienoa kangasta ja cut out -yksityiskohtia Jarkko Karppisen mallistossa.
Emma Valtonen yhdistää hapsut ja ribbineuloksen.
Sofia Haaviston hienostuneet lookit antavat ideoita talven juhlakauteen.
Kuvat Kering, Nosh, Valtteri Nevalainen

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Viestintäpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Sisällöntuottaja Liina Haanmäki | liina.haanmaki@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.