Fashion Finland ry:n (”Fashion Finland”) asiakkaiden, jäsenten, yhteistyökumppanien, potentiaalisten asiakkaiden ja jäsenten sekä verkkosivuston kävijöiden henkilötietojen käsittely.

Kuka käsittelee tietojasi?

Fashion Finland ry (Y-tunnus 1521095-9)
Eteläranta 10, 00130 Helsinki
Puhelin +358 40 516 1918
Sähköposti fafi@fafi.fi

Keneen voit olla yhteydessä tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä?

Mikäli sinulla on tietosuojaan liittyviä kysymyksiä tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit olla yhteydessä:

Andreas Ögård
Sähköposti andreas.ogard@fafi.fi tai fafi@fafi.fi
Puhelin +358 50 599 4387

Mitä henkilötietoja käsittelemme?

Mikäli olet asiakkaamme, yhteistyökumppanimme, jäsenemme, potentiaalinen asiakkaamme tai potentiaalinen jäsenemme taikka jonkin edellä mainitun edustaja, käsittelemme sinusta seuraavia asiakas-, jäsenyys- tai yhteistyösuhteen hoitamista ja/tai palveluiden toimittamista tai markkinointia varten tarvittavia tietoja:

  • Nimi
  • Yrityksen edustajan nimi ja asema yrityksessä
  • Yhteystiedot (sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite)
  • Jäsenen kotipaikka
  • Tiedot koulutuksiin osallistumisista ja koulutuksiin osallistuneiden todistuksissa olevat arvioinnit
  • Lehti- ja uutiskirjetilaukset
  • Markkinointiluvat ja -kiellot

Mikäli vierailet verkkosivuillamme, käsittelemme sinusta evästeiden avulla kerättyjä tietoja (ks. tarkemmin kohta ”Evästeet”).

Mihin tarkoituksiin ja millä perusteella käsittelemme henkilötietojasi?

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on sopimussuhteiden hoitaminen, viestintä, markkinointi, tiedottaminen sekä jäsenrekisterin ylläpito ja jäsenpalveluiden tarjoaminen. Mikäli olet tilannut lehtemme tai uutiskirjeemme, käsittelemme henkilötietojasi näiden tilausten toimittamiseksi.

Mikäli olet jäsenemme tai jäsenyrityksemme edustaja, käsittelemme tietojasi noudattaaksemme lakisääteistä velvoitettamme jäsenrekisterin ylläpidosta, sekä jäsenpalvelujen toteuttamiseksi. Henkilötietojen käsittelyperusteena on asiakassuhteissa ja yhteistyösuhteissa sekä jäsenpalveluita tuottaessa sopimuksen täytäntöönpano tai valmistelu, tai oikeutettu etumme sopimus- tai jäsensuhteen perusteella.

Mistä saamme henkilötietosi?

Keräämme henkilötietojasi ensisijaisesti sinulta itseltäsi. Jos edustat yritystä, saatamme myös saada tietosi edustamaltasi yritykseltä. Voimme tarkastaa ja päivittää tietojasi myös väestörekisteristä sekä tietopalveluita tarjoavilta yrityksiltä.

Kenelle luovutamme henkilötietojasi?

Voimme luovuttaa henkilötietoja viranomaisille lainsäädännön niin edellyttäessä.
Voimme hyödyntää seuraavia palveluntarjoajia, jotka käsittelevät henkilötietojasi meidän lukuumme:

  • IT-järjestelmätoimittajat
  • Viestintäpalveluiden toimittajat
  • Markkinointityökalujen tarjoajat.

Siirrämmekö henkilötietojasi kolmanteen maahan?

Emme siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin se on tarpeen henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta tai lakisääteisten velvollisuuksiemme noudattamiseksi. Arvioimme tietojen säilyttämisen tarpeellisuutta säännöllisesti ja poistamme tiedot, kun ne eivät ole enää tarpeellisia siihen tarkoitukseen, jota varten olemme ne keränneet.

Huomioimme säilytysajoissa esimerkiksi lainsäädännön mahdollistamat kanneajat sekä kirjanpitovelvoitteet. Markkinointitarkoituksia varten kerättyjä henkilötietoja säilytämme siihen asti, kunnes meitä pyydetään lopettamaan kyseisten tietojen käsittely.

Evästeet

Käytämme verkkosivuillamme tilapäisiä ja pysyviä evästeitä.

Evästeet (cookies) ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan käyttäjän tietokoneelle tai muulle laitteelle sivustoa selattaessa. Evästeet mahdollistavat esimerkiksi kävijämäärien mittauksen. Evästeiden avulla kerättyjä tietoja voidaan myös yhdistää käyttäjältä muussa yhteydessä saatuihin tietoihin paremman käyttökokemuksen tarjoamiseksi.

Fafi.fi käyttää sisällönhallintajärjestelmänä WordPressiä, joka asettaa alla listattuja evästeitä toimiakseen oikein:

wordpress_test_cookieTarkistaa selaimen tuen evästeille. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.
wordpress_[tunniste]Tallentaa tiedon mahdollisesta kirjautumisestasi fafi.fi:n WordPress -hallintakäyttöliittymään. Tarvitaan sivun ylläpitäjille, muokkaajille ja muilla palveluun sisään kirjautuville.

Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.
wordpress_logged_in_[tunniste]Jos kirjaudut fafi.fi:n hallintanäkymään, tämä eväste tallentaa tiedot ja ajan kirjautumisestasi.
wp-settings-(aika)-1Tätä evästettä hyödynnetään sisäänkirjautuneen käyttäjän ja hallintanäkymän asetusten tallentamiseen. Evästeet poistuvat vuoden päästä

Käytämme lisäksi seuraavia evästeitä, joiden tarkoitus on parantaa palvelun käyttömukavuutta ja edesauttaa fafi.fi:n kehitystyötä:

newsletter_popup_seenTallentaa tiedon siitä, onko kävijälle näytetty jo ponnahdus-ilmoitus uutiskirjeen tilaamiseen liittyen. Evästeen ansiosta ilmoitusta ei näytetä uudelleen ainakaan kuukauteen.
algoliasearch-client-jsKäytetään yläpalkin hakutoiminnon optimointiin. Varmistaa tarkemmat ja nopeammat hakutulokset.
complianz_ -alkuiset evästeetTallentavat tarvittavat tiedot siitä, onko käyttäjä sallinut kaikki evästeet vai vain toimivuuden kannalta pakolliset. Muistaa käyttäjän tekemän valinnan 1 vuoden ajan, ellei käyttäjä poista evästeitä tai käytä eri selainta.
_ga, _gat, _gid, _gacNämä evästeet tarvitaan Google Analyticsin tarjoaman analytiikkapalvelun toimintaa varten. Google Analyticsin avulla keräämme tietoja esimerkiksi eniten ja vähiten liikennettä keräävistä sisällöistämme ja kävijöiden liikkumisesta sivuillamme, jotta voimme parantaa palveluamme ja sen käyttökokemusta.   Fafi.fi:n Google Analytics ei tallenna kävijöiden IP-osoitetta sellaisenaan, vaan tieto anonymisoidaan. Lisätiedot Googlen tukisivulla ». Myös tietojen jakaminen Googlen sisäiseen käyttöön on rajattu minimiin.   Voit halutessasi asentaa selaimeesi myös lisäosan, joka estää Google Analytics -seurannan. Lisätiedot Googlen tukisivulla »

Halutessasi voit rajoittaa tai estää evästeiden käytön laitteesi selainasetuksista.

Ohjeet evästeiden rajoittamiseen eri selaimissa löydät niiden tukisivuilta: Chrome, Internet Explorer (Edge) , Safari, Firefox, iPhone ja iPad, Android-mobiiliselain

Huomioithan, että evästeiden estäminen saattaa vaikuttaa verkkosivujen toiminnallisuuteen.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Oikeuksiesi käyttämiseksi voit olla yhteydessä rekisterinpitäjän yhteishenkilöön: Andreas Ögård, andreas.ogard@fafi.fi / fafi@fafi.fi 

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsittelemmekö me sinua koskevia henkilötietoja. Sinulla on lisäksi oikeus saada pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin sekä tietosuoja-asetuksen mukaiset tiedot henkilötietojesi käsittelystä.

Kun käytät oikeuttasi saada pääsy tietoihin, toimitamme sinulle jäljennöksen käsittelemistämme henkilötiedoistasi. Jos pyydät useampia jäljennöksiä, voimme periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan epätarkat ja virheelliset tiedot ilman aiheetonta viivytystä. Sinulla on lisäksi oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä toimittamalla meille lisäselvitystä.

Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus saada meidät poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos:

  • henkilötietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin;
  • peruutat suostumuksen, johon käsittely on perustunut eikä kyseisten tietojen käsittelyyn ole muuta laillista perustetta;
  • vastustat henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä tai vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin;
  • olemme käsitelleet henkilötietoja lainvastaisesti; tai
  • henkilötiedot on poistettava meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus siihen, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä siten, että henkilötietojasi saa säilyttämisen lisäksi käsitellä ainoastaan suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi taikka toisen henkilön oikeuksien suojaamiseksi, jos:

  • kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin rajoitamme käsittelyä tietojen paikkansapitävyyden varmistamisen ajaksi;
  • käsittelemme henkilötietojasi lainvastaisesti, ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan henkilötietojesi käytön rajoittamista;
  • emme tarvitse enää henkilötietojasi käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi; tai 
  • olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella ja odotat sen toteamista, syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteemme vastustamisesi perusteet.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada meille toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, jos:

  • suoritamme käsittelyä automaattisesti; ja
  • käsittely perustuu joko suostumukseesi tai se on tarpeen meidän välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi taikka sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen rajoittuu menettelyyn, joka ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin tai vapauksiin.

Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, jos käsittelylle ei ole olemassa perusteltua syytä.

Lisäksi sinulla on aina oikeus kieltää henkilötietojesi käsittely suoramarkkinointia varten. Voit milloin tahansa kieltää uutiskirjeemme tai muiden tiedotteidemme lähetyksen käyttäen sähköpostiviesteissämme olevaa toimintoa tai olemalla meihin yhteydessä.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos katsot, että henkilötietojen käsittelyssä on loukattu tietosuoja-asetukseen perustuvia oikeuksiasi. Suomessa valvova viranomainen on tietosuojavaltuutettu (www.tietosuoja.fi

Kuinka varmistamme tietoturvan henkilötietojen käsittelyssä?

Säilytämme henkilötietosi järjestelmissä, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muilla toimialalla kulloinkin yleisesti hyväksyttävin teknisin ja organisatorisin keinoin suojattuja.

Manuaalisesti ylläpitämämme aineistot sijaitsevat tiloissa, joihin on asiattomilta pääsy estetty.

Ainoastaan niillä työntekijöillämme, joilla on tarve käsitellä henkilötietoja työtehtäviensä hoitamiseksi, on pääsy käsittelemiimme henkilötietoihin.