Stockmann uudistaa lippulaivamyymälänsä

Stockmann uudistaa Helsingin keskustan tavaratalonsa kauttaaltaan seuraavien vuosien aikana. Tavarataloketjun lippulaivamyymälä halutaan päivittää inspiroivaksi paikaksi, jossa tarjotaan ostosmahdollisuuksien lisäksi erilaisia palveluita ja elämyksiä. Muutostöissä kuunnellaan asiakkaiden toiveita, Stockmannilta kerrotaan. Uudistukset toteutetaan vaiheittain ja aloitetaan tavaratalon 6. kerroksessa sijaitsevista lasten- ja nuortenosastoista. 

Esiteini-ikäisille on luvassa oma osasto, josta löytyy aiempaa laajemman tuotevalikoiman lisäksi esimerkiksi Instagram-valokuvakopit ja puhelimen latauspiste. Leikki-ikäisiä varten lastenosaston yhteyteen rakennetaan erillinen leikkipaikka. Perheen pienimmille on jo avattu erillinen, kokonaan uusittu lastenhoitohuone. Uudistusten myötä Helsingin keskustan Stockmannilla avataan myös Pohjoismaiden suurin lelukauppa, näyttelijä-juontaja Janne Katajan luotsaama Pieni Lelukauppa. 

Kekäle uskoo kivijalkaan

Kekäle avaa kevään aikana myymälän Kuopion kauppakeskus Matkukseen ja Lempäälän Ideaparkiin. Molempien myymälöiden valikoimassa tulee olemaan naisten ja miesten vaatteita, kenkiä sekä asusteita kotimaisilta ja kansainvälisiltä merkeiltä.

Kekäleen toimitusjohtaja Joonas Kekäle uskoo kivijalkakaupan kiinnostavan asiakkaita edelleen verkkokaupan kasvusta huolimatta.

”Kivijalkakaupalle on edelleen runsaasti kysyntää. Verkkokauppa kasvaa varmuudella edelleen, mutta se ei silti korvaa myymälää, missä vaatetta voi sovittaa ja hypistellä ja saa myyjältä apua”, Kekäle sanoo tiedotteessa.

Vuonna 1957 perustetulla perheyrityksellä on tällä hetkellä 11 myymälää ympäri Suomen.

Mifuko ja Balmuir lanseeraavat yhteistyömalliston

Afrikkalaista käsityöperinnettä suomalaiseen muotoiluun yhdistävä Mifuko ja kotimainen lifestyle-brändi Balmuir lanseeraavat yhteistyömalliston. Mallisto sisältää korilaukun, koritarjoiluvadin ja kaksi eri kokoista korilyhtyä. Malliston tuotteet on valmistettu Ghanassa perinteisillä punontatekniikoilla kestävästä elefanttiheinästä.

Vuonna 2009 perustetun Mifukon tavoitteena on parantaa naisten hyvinvointia Afrikan maaseutualueilla. Mifukon koreja ja sisustustuotteita valmistaa yli 1 300 naiskäsityöläistä Kenian, Tansanian ja Ghanan maaseudulla, ja niitä myydään yli 30 maassa. 

Yhteistyömalliston tuotteet tulevat myyntiin helmikuun aikana.

Muotisuunnittelija Paco Rabanne on kuollut

Espanjalainen muotisuunnittelija Paco Rabanne, oikealta nimeltään Francisco Rabaneda y Cuervo, menehtyi kotonaan Ranskassa 3. helmikuuta 88-vuotiaana.

Rabanne oli koulutukseltaan arkkitehti, mutta suuntautui muotialalle jo opintojensa aikana: rahaa tienatakseen Rabanne piirsi muotiluonnoksia ranskalaiselle vaatesuunnittelija Charles Jourdanille ja suunnitteli koruja sekä nappeja muun muassa Diorille, Givenchylle ja Balenciagalle.

Nimeään kantavan muotitalon Rabanne perusti vuonna 1966. Vaatesuunnittelija Rabannen kokeelliset materiaalivalinnat herättivät aikanaan kiihkeää keskustelua, sillä hän teki vaatemallistoja muun muassa muovista ja metallista.

Rabanne muistetaan myös hajuvesistään, joista ensimmäinen lanseerattiin vuonna 1969. Calandre-niminen naisten tuoksu on myynnissä edelleen.


Kuvat brändit

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.