Yhteistyö vaatesuunnittelija Anni Ruuthin kanssa jatkaa Kalevala Korun viime vuosien aikana läpiviemää mallistouudistusta. 

Etäällä jossain, yössä sateisessa
pois luotani sa kuljet, läheinen.


Mut huulillani tulta huulien
mun on niin lämmin kadun solistessa,
kuin vasten sydäntäni sykkivää
yhäti lepäis rakastettu pää.

Oi, älä lähde! Huoneessani tässä
on vielä kevät. Sade hyrskyää
ja ruusut puhkeavat pimeässä,
ja satakieli laulaa. Minuun jää!

Näin pyytää Saima Harmaja runossaan Läheisyys. Lahjakas lyyrikko menehtyi tuberkuloosiin runon ilmestymisvuonna 1937 vain 23-vuotiaana, mutta ehti kuitenkin sitä ennen saada laajalti tunnustusta tuotannostaan.

Harmajan runoihin palataan yhä uudelleen vuosikymmen ja sukupolvi toisensa jälkeen. Näin teki myös Kalevala Korulle uuden malliston suunnitellut vaatesuunnittelija Anni Ruuth. Harmajan tuotannon lisäksi Ruuthin suunnittelutyötä siivittivät muistot mummolan pihalla kasvaneista juhannusruusuista. Syntyi korukokoelma, joka sai nimekseen Kesäyön ruusu. Korumallisto on ylellisistä juhla-asuistaan tunnetun Ruuthin ensimmäinen. 

”On ollut antoisaa nähdä, miten Annin herkkä kädenjälki herää eloon väkevänä kolmiulotteisena koruna”, sanoo Kalevala Korun design- ja vastuullisuusjohtaja Maria Uunila

Yhteistyö Anni Ruuthin kanssa jatkaa Kalevala Korun viime vuosien aikana läpiviemää mallistouudistusta. 

“Alusta lähtien olemme olleet näyttävien korujen brändi. Nyt omaleimainen korutuotantomme ammentaa yhä enemmän kalevalaisesta myyttisestä kulttuuriperinnöstä ja Pohjolan väkevästä luonnosta”, luonnehtii Uunila. 

Linja on toteutunut aiemmin muun muassa suunnittelijaduo Juslin-Maunulan Vetovoima-koruissa ja hálo-vaatemerkin perustaja Jukka Puljujärven Tundra-mallistossa – ja nyt Ruuthin Kesäyön ruusussa. 

Nimekkäitä suunnittelijayhteistöitä on luvassa myös jatkossa.

”Omien muotoilijoidemme lisäksi työskentelemme myös talon ulkopuolisten suunnittelijoiden kanssa. Sen lisäksi etsimme mielenkiintoisia nousevia tekijöitä saadaksemme brändiin uutta ulottuvuutta ja tulkintaa.”

Pronssista valettu Kesäyön ruusu -korumallisto koostuu kolmesta erilaisesta korvakorumallista ja kahdesta kaulakorumallista. Mallistoon kuuluu myös pronssinen hiuspanta. Kaikki malliston tuotteet on valmistettu käsityönä Kalevala Korun omalla tehtaalla Helsingissä.

Malliston korut tulevat myyntiin 7. helmikuuta, hiuspanta 15. maaliskuuta. Tuotteita voi tilata ennakkoon Kalevala Korun verkkosivuilta.Kuvat Kalevala Koru

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.