Fashion Finland järjestää 16. syyskuuta toista kertaa Fashion Gala Dinner + Awards -illallisgaalan, jossa palkitaan muotialan merkittävimmät teot ja tekijät. Palkintoehdokkaat on valinnut Fashion Finlandin hallitus. Voittajat päättää arvovaltainen tuomaristo.

Fashion Finland järjestää 16. syyskuuta ainutlaatuisen gaalaillallisen Scandic Grand Central -hotellin tiloissa Helsingissä. Tilaisuudessa nautitaan upeasta illallisesta ja unohtumattomista ohjelmanumeroista sekä jaetaan palkinnot muotialan parhaille tekijöille, ideoille ja vaikuttajille.

Suomen parhaan muotikaupan päättävät yleisöäänestyksellä kuluttajat ympäri Suomen, mutta parhaan markkinointiteon, vastuullisuusteon, muotielämyksen ja muotivaikuttajan valitsevat muoti- ja media-alan vaikuttajista sekä päättäjistä koostuva tuomaristo.

Fashion Finlandin hallituksen valitsemat ehdokkaat parhaaksi vastuullisuusteoksi:

Mifuko x Chloé

Suomalainen Mifuko yhdistää eettisissä ja ympäristöystävällisissä korituotteissaan pohjoismaisen designin ja afrikkalaisen käsityötaidon. Vuonna 2009 perustettu Mifuko on Maailman reilun kaupan järjestön jäsen, ja kaikki merkin korituotteet punotaan Keniassa Reilun kaupan sääntöjä noudattaen. Tämä tarkoittaa muun muassa oikeudenmukaista palkkaa ja hyviä työoloja. Mifuko työllistää Keniassa jo 1350 naista. Vuonna 2020 Mifuko aloitti yhteistyön ranskalaisen luksusbrändi Chloén kanssa, ja nyt suomalaisbrändin vastuulliset punoslaukut ja -hatut ovat levinneet ympäri maailmaa. Menestykseksi osoittautunut yhteistyö jatkuu myös tänä syksynä.

Marimekon vastuullisuusteot

Viime vuosina kotimainen kuositalo Marimekko on keskittynyt vähentämään oman toimintansa ympäristövaikutuksia. Vuoden 2021 mallistossaan Marimekko lanseerasi ensimmäiset luonnonvärillä painetut tuotteet. Samana vuonna julkaistiin erä uniikkeja kodin tuotteita, joiden kuosit oli painettu hävikkiväreillä. Kesän 2022 uimapukumallisto on valmistettu ECONYL-kuidusta, eli kierrätetystä nylonjätteestä. Elokuussa päivänvalon näki käytettyjen Marimekko-tuotteiden jälleenmyyntialusta Marimekko Pre-loved. Marimekko on myös usean vuoden ajan tehnyt yhteistyötä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kanssa uusien biohajoavien kuitujen kehittämiseksi.

Infinna-uusiokuitu

Suomalainen tekstiiliteknologiayritys Infinited Fiber Companyn Infinna-uusiotekstiilikuitu muistuttaa ominaisuuksiltaan puuvillaa. Se valmistetaan puuvillapitoisesta tekstiilijätteestä, joka muuten päätyisi kaatopaikalle tai poltettavaksi. Tällä hetkellä Infinited Fiber käyttää raaka-aineenaan Suomessa kerättyjä poistotekstiilejä. Vuoden sisällä Infinited Fiber Company on ilmoittanut solmineensa sopimuksen Infinna-uusiokuitunsa toimittamisesta ensin tanskalaisbrändi Gannille ja sitten PVH Europelle. Maailman suurimpiin muotiyrityksiin kuuluva PVH tunnetaan muun muassa Tommy Hilfiger- ja Calvin Klein -brändeistään.

Kauppias otti kantaa ja avasi 119 euron farkkujen syyt

Lahtelaisen NP Housukaupan markkinoinninkehittäjä Satu Latvatalo kirjoitti mielipidekirjoituksen tärkeästä aiheesta eli siitä, miksi kunnollisissa työoloissa tuotetut vaatteet maksavat ja niiden kuuluukin maksaa. Latvatalo avasi italialaisten, 119 euroja maksavien farkkujen tuotantoketjua ja toi ilmi halpatuotantomaiden vaatetehtaiden työolojen puutteita kantaaottavassa kirjoituksessaan. Kirjoitus julkaistiin Fashion Finlandin ylläpitämässä muotimedia fafi.fissä vuoden 2021 keväällä. Aihe kiinnosti laajasti: Latvasalon kirjoitus oli yksi vuoden luetuimmista jutuista.

Synsam Recycling Outlet -kierrätyskehyskauppa

Vastuullisuus ja kierrätys tulevat jo silmille, sillä uusi Synsam Recycling Outlet Helsingin Forumissa myy kierrätettyjä silmälasikehyksiä ja aurinkolaseja. Käytettyjen kehysten lisäksi myynnissä on kierrätysmateriaalista valmistettuja tai Synsamin valikoimista jo poistuneita, uusia tuotteita. Myynnissä olevat käytetyt kehykset ovat palautuneet liikkeisiin asiakkailta Synsam Lifestyle -sopimusten vuosivaihtojen yhteydessä. Palautetuista kehyksistä hyväkuntoiset on korjattu ja puhdistettu uudenveroisiksi. Recycling Outlet on kansainvälisestikin ainutlaatuinen konsepti, johon kuuluu poikkeuksellisen laaja valikoima kierrätystuotteita. Se tarjoaa kuluttajille aidosti vastuullisia vaihtoehtoja silmälasimuodissa.Tilaisuutta tukemassa:

1 kommentti

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.