Kaksi vuotta sitten ranskalainen luksusbrändi Chloé otti yhteyttä suomalaiseen vastuullisia korilaukkuja valmistavaan Mifukoon. Siitä on seurannut paljon hyvää.

Vuosi sitten Fashion Finland uutisoi Suomen muotimaailmassa historiallisesta yhteistyöstä. Ranskalaisen luksusbrändi Chloén ja suomalaisen vastuullisia korilaukkuja valmistavan Mifukon ensimmäinen laukkumallisto oli tullut juuri myyntiin maailmanlaajuisesti ­– ja tuotteet viety käsistä. 

Nyt hyvin alkanut yhteistyö tiivistyy entisestään, kun Mifukon käsityöläiset Keniassa punovat Chloén mallistoon laukkujen lisäksi myös hattuja.

”Chloé on kahden vuoden ajan tilannut meiltä samaa paperista tehtyä koripohjaa, jota he ovat tuunanneet eri tavoin logoillaan sekä erilaisilla nahkaosilla ja kuvioinneilla”, Mifukon vastuullisuus- ja tuotantopäällikkö Minna Impiö kertoo.

”Nyt käyttöön otettiin toinen materiaali, kierrätetty villa, mutta laukkujen koko ja punomistekniikka pysyvät silti samoina kuin ennenkin.”

Yksi villalaukkumalli on jo myynnissä Chloén tämän sesongin mallistossa, samoin kuin toinen uutuus, punotut kesähatut. Lisää laukkuja on tulossa valikoimaan syksyllä.

Laukkuyhteistyö on kannatellut sekä Mifukoa että kenialaisia korinpunojia maailmantaloutta riepotelleen pandemian aiheuttamien vaikeuksien yli.

”Yhteistyö on ilman muuta vaikuttanut liiketoimintaamme positiivisesti. Se on sekä vahvistanut meidän omaa tuotantoamme että tuonut turvaa toimintamme kehittämiseen.”

Tuottoisan yhteistyön ansiosta Mifuko on voinut perustaa Keniaan tytäryhtiön ilman lainarahaa. Keniassa korien punonta työllistää tällä hetkellä jo 1350 naista, ja lisää työntekijöitä rekrytoidaan jatkuvasti. Yhteistyö tuo vakautta myös kenialaisille korinpunojille, sillä Chloé on sitoutunut tekemään sopimukset aina vuodeksi kerrallaan.

Chloé on jo pitkään toiminut vastuullisuuden suunnannäyttäjänä muotimaailmassa. Ranskalaisbrändin tavoitteet ovat korkealla, mikä näkyy tuotantoketjun läpinäkyvyydestä julkaistuina raportteina ja haluna panostaa erityisesti naisia työllistäviin Reilun kaupan -yhteistöihin.

Yhteistyö Mifukon kanssa sai Chloén kiinnostumaan myös vuonna 2012 perustetun Mifuko Trustin toiminnasta ja tukemaan sen toimintaa 10 000 euron lahjoituksella. Raha käytetään säätiön WASH and Grow! -kuivakäymälähankkeeseen Kenian maaseudulla.Kuvat Chloé

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.