Fashion Finland järjestää 16. syyskuuta toista kertaa Fashion Gala Dinner + Awards -illallisgaalan, jossa palkitaan muotialan merkittävimmät teot ja tekijät. Palkintoehdokkaat on valinnut Fashion Finlandin hallitus. Voittajat päättää arvovaltainen tuomaristo.

Fashion Finland järjestää 16. syyskuuta ainutlaatuisen gaalaillallisen Scandic Grand Central -hotellin tiloissa Helsingissä. Tilaisuudessa nautitaan upeasta illallisesta ja unohtumattomista ohjelmanumeroista sekä jaetaan palkinnot muotialan parhaille tekijöille, ideoille ja vaikuttajille.

Suomen parhaan muotikaupan päättävät yleisöäänestyksellä kuluttajat ympäri Suomen, mutta parhaan markkinointiteon, vastuullisuusteon, muotielämyksen ja muotivaikuttajan valitsevat muoti- ja media-alan vaikuttajista sekä päättäjistä koostuva tuomaristo.

Fashion Finlandin hallituksen valitsemat ehdokkaat parhaaksi muotivaikuttajaksi ovat:


Sanna Marin 

Trenditietoinen pääministerimme Sanna Marin on tehnyt selväksi, että myös valtionpäämies voi olla kiinnostunut pukeutumisesta, pukeutua kuin ikäisensä – ja olla silti uskottava. Marin luottaa tyylissään selkeään väripalettiin ja vaatekaapin klassikkoihin, kuten valkoiseen t-paitaan, sinisiin farkkuihin ja mustaa bleiseriin – nahkatakkia tietenkään unohtamatta. Eikä Marinin yksinkertaisinkaan jakku ole tylsä tai tavallinen vaate, sillä jos ei muuta, hän somistaa sen kiinnostavasti kapealla vyöllä. Hän on esiintynyt televisiossa myös uimapuvussa, ja sekin oli tyylillinen riemuvoitto.

Mikko Puttonen 

Valokuvaaja ja vaikuttaja Mikko Puttonen tunnettiin ensin sukupuolirajoja rikkovasta tyyliblogistaan, sitten Instagram-tilistään ja nyt myös työstään muotilehti Vogue Scandinavialle. Rohkea ja kokeileva pukeutuja Puttonen ravistelee perinteisiä käsityksiä muodista ja antaa kyytiä tavalle jakaa vaatteet joko miehille tai naisille sopiviksi. Vogue Scandinavialla fluidity expert -tittelillä työskentelevä Puttonen pitää huolen, että sukupuolten moninaisuus tuodaan esille lehden sisällöissä – ja tietenkin tyylikkäästi.

Liisa Kokko 

Stylisti ja muotitoimittaja Liisa Kokko on työskennellyt muodin parissa jo kolme vuosikymmentä. Hän on Suomen arvostetuimpia ja työllistetyimpiä stylistejä. Vuodesta 1992 lähtien Kokon kädenjälkeä on voinut ihailla arvostetun aikakauslehti Glorian sivuilla. Nykyisin hän stailaa usein myös esimerkiksi Anna-lehden kannet, henkilöhaastattelut ja muotijutut. Konkaristylisti on esitellyt suomalaisille inspiroivia väri- ja kuosiyhdistelmiä, ja hänen kädenjälkensä on hyvin erottuva. Vuosikymmenten aikana hänen muotijuttujensa ja niiden tuoman näkyvyyden avulla muotikaupoissa on myyty valtava määrä muotia.

Antti Tuisku

Poptähti Antti Tuisku on jo vuosia kehittänyt pukeutumistyyliään lavaesiintyjänä ja tuonut siihen suuren maailman tunnelmaa. Hänen lookkinsa ovat hiottuja, erottuvia ja mieslaulajien pukeutumisgenreä uudistavia. Tuisku on ottanut askeleita myös muotikaupan maailmassa: laulajan suosittua Antti Tapani -vaatemallistoa myydään ympäri Suomen.

Paula Vesala

Muusikko Paula Vesalan tyyli on yhtä uutta luova kuin taiteilijan tapa tehdä musiikkia: molemmat ovat vuosien varrella vaihdelleet mutta vakuuttaneet yleisönsä joka ikinen kerta. Paula Vesala on Suomen suosituimpia artisteja ja taiteilijoita, ja hän ottaa pukeutumisen antamat mahdollisuudet tosissaan ja hyödyntää ne taitavasti. Hänen tyylinsä lavalla on aina ollut erottuva, rohkea ja kiinnostava – jo PMMP:n ajoista lähtien.Tilaisuutta tukemassa:

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.