Tuleva sesonki ei jätä kylmäksi – ensi kevään muodissa leikitellään kontrasteilla, löydetään uusi lempiväri ja kaivetaan tahranpoistajat esiin. Poimimme yhdeksän trendiä muodin suurkaupunkien näytöslavoilta Pariisista, Lontoosta, Milanosta ja New Yorkista.Pala pois – ja menoksi!

Christian Siriano
Valentino, Burberry


Sakset esille, muodin ystävät! Ensi keväänä paljastellaan tyylikkäästi, kun useat muotitalot tuovat mallistoihinsa cut out -yksityiskohdilla elävöitettyjä luomuksia. Muotisuunnittelija Christian Siriano terävöitti keltaista mekkoaan solisluulta vyötärölle asti ulottuvilla, ihoa paljastavilla leikkauksilla. Valentinon muotitalo puolestaan säästeli kangasta pinkissä, vatsaa vilauttavassa minimekossa, ja Burberry toi cut out– leikkaukset ikoniseen trenssitakkiinsa, jossa nähdään ensi kaudella mustia, tilkkumaisia yksityiskohtia.Virkattuja kesäkuteita

Acne Studios, Jil Sander, Max Mara, Gabriela Hearst


Mummolan vintti – tai liinakaappi – voi osoittautua aarreaitaksi, jos virkkuutrendiä mielii kokeilla. Virkatut vaatteet kuuluvat kesään, mutta ensi vuonna niihin totisesti pukeudutaan päästä varpaisiin. Trendiin rohkeimmin tarttuivat Acne Studios, joka esitteli runwaylla virkatun, ihonmyötäisen kokohaalarin ja kudotun käsilaukun, sekä Jil Sander, joka kiinnitti muotiväen huomion kaksiosaisella, graafisesti kuvioidulla virkatulla asulla.Huomio huomio!

Molly Goddard
Versace, David Koma


Ensi keväänä ei kannata jäädä seinäruusuksi, vaan suosia sesongin räiskyvintä tehosteväriä, eli kirkasta pinkkiä. Tuota voimaväriä esittelivät useat muotitalot – esimerkiksi Versacella värillä oli tuotu nostetta ja näyttävyyttä housupukuun. Muotisuunnittelija David Koma tarjosi pinkeillä paljeteilla kuorrutettua tyyliä, ja Molly Goddard luotti volyymirikkaisiin rimpsuihin. Ja jos mietit, sopivatko pinkki ja oranssi yhteen, vastauksen kertovat Goddard ja Versace.


Mineistä minein mini

Chanel
Max Mara, Roberto Cavalli


Maksihelmojen on aika väistyä, sillä minihame on taas in. Kuumaa kesää toivonee varsinkin Chanel, jonka näytöksessä nähtiin erittäin lyhyitä helmoja ja minimittaisia shortsiasuja. Pue minihameen seuraksi kookas ja hienostunut tweed-jakku Chanelin tapaan, tai sovita yhteen näyttäviä printtejä Max Maran ja Roberto Cavallin tyyliin.


Farkkutytön liehuvat lahkeet

Etro
Valentino, Louis Vuitton


Leveää, liehuvaa ja laskeutuvaa – sellaista on ensi kevään farkkumuoti. Kireät pillifarkut joutavat hetkeksi jäähylle, sillä ensi kaudella farkkujen lahkeissa saa olla väljyyttä ja volyymia. Kesälomatunnelmiin vievät esimerkiksi Etron muotitalon vihreillä retrokuoseilla somistetut leveälahkeiset farkut, joihin virkattu yläosa istuu kuin nenä päähän – jos vertaus sallitaan. Louis Vuitton puolestaan näyttää mallia, kuinka farkut puetaan kerrostaen pitkän rimpsumekon kanssa.Ristiin rastiin nyöritellen 

Dior, Isabel Marant, Alberta Ferretti, Louis Vuitton


Kenkätrendit muuttuvat, mutta klassikot pysyvät. Nyörikengät säilyttävät asemansa kesämuodin kärjessä, ja valinnanvaraa löytyy. Diorin muotitalo punoo ballerinoihinsa nyörimäisen etuosan, ja Isabel Marantin villi yhdistelmä syntyy korkeista nyörikoroista ja liukuvärjätystä haalarista. Gladiaattorivaikutteita tarjoaa muotisuunnittelija Alberta Ferretti, joka näyttää, kuinka näyttävät kengät kruunaavat yksinkertaisenkin mekkolookin.


Diskopallo kimaltaa keväälläkin

Emporio Armani
Burberry


Pikkujoulukausi venähtää pitkälle. Talven juhlista tuttuja paljetteja ei tarvitse haudata kaapin kätköihin kevätauringon sarastaessa, vaan kimaltavia diskoasuja nähdään runsaasti myös ensi kesän muodissa. Ja enempi parempi! Emporio Armanin kukkasomisteinen paljettiunelma on näyttävä valinta vaikka hääjuhlaan, Burberryn glitterhaalarissa bailut jatkuvat aamun pikkutunneille.


Muoti lähtee puhtaalta pöydältä

Courréges, Giambattista Valli, Erdem, Sportmax


Tahranpoistajat käyttöön – keväällä verhoudutaan valkoiseen päästä varpaisiin. Luo katu-uskottava tyyli Courrégesin maksimittaisen takin innoittamana tai hienostunut ja katseita kääntävä pukulook Giambattista Vallin ja Erdemin tapaan. Sportmax palauttaa muotiin kaksi mielipiteitä jakavaa kiistakapulaa: kaprihousut ja jykevät kiilakorkosandaalit.Pääasian paluu

Coperni
Giambattista Valli, Louis Vuitton


1990-luvun megatrendi tulee taas – päähän sidottu huivi on nimittäin jälleen pop! Kietaise huivi tiukasti pään ympärille – ja sovita se saumattomasti asuun – Copernin tyyliin, tai suojaa kutrit paahteelta Giambattista Vallin tapaan. Hattumuodin villeimmän kortin tarjoilee Louis Vuitton, joka haastaa huivit ruhtinaallisesti koristelluilla päähineillä.


Lue myös: Rebekka Bayn debyytti Marimekolle, kirjavan katumuodin paluu, huippuarkkitehdin koti näytöspaikkana – tältä näytti Kööpenhaminan muotiviikko

Kuvat Muotitalot

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Viestintäpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi


1 kommentti

  • Kiitos. Fashion finlandille erinomaisesta ja mielenkiintoisesta artikkelista jälleen kerran.♥️

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.