Poimimme kuusi herkullista muotitrendiä Pariisin, Lontoon, Milanon ja New Yorkin näytöslavoilta. Ensi keväänä koolla on väliä, ainakin mitä tulee laukkuihin – ja enemmän on enemmän myös neulerintamalla.


Eläköön värit – yksi kerrallaan

Ensi keväänä viritämme oodin väreille – kunhan koko asu on yhtä ja samaa värimaailmaa! Kerrankin voit pukea yllesi lempiväriäsi päästä varpaisiin, jolloin värin eri sävyt pääsevät loistamaan, kuten esimerkiksi Fendillä ja Erdemillä. Ja kun kaikki on samaa väriä, voi leikitellä kiinnostavilla ja erikoisemmillakin silueteilla.


Tohvelisankari on nyt muodin sankari

Tohvelit ovat mukavat, käytännölliset – ja nyt vieläpä muotia. Muotitalot ovat sillä kannalla, että ensi keväänä tohvelit sopivat sulavasti niin bermuda-shortsien kuin verkka-asujenkin kanssa, kuten APC ja Wooyoungmi näyttävät. Tohveleita on nahkaisia kuten APC:lla, kankaisia kuten Dries Van Notenilla, tai kumisia kuten Alyxilla ja Wooyoungmilla.


Baseball-takkien kunniakierros

Amerikkalaisten yliopistojen käytäviltä ovat muotitalot napanneet mallistoihinsa ja näytöslavoilleen mahtipontiset baseball-takit. Takeista muodinluojat ovat loihtineet omat versionsa: Walter Van Beirendonck leikkii väreillä, Dior brodeerauksilla ja Eytys nahkahihoilla.


Suosikkikassi on pussi

Ensi kevään miesten laukkumuotia ei voi mitenkään kutsua vaatimattomaksi, sillä miesten kasseissa koolla on nyt väliä. Pussimaiset laukut toimivat asun jatkeena tai sen väriläiskänä. Jil Sander, Kiko Kostadinov ja Undercover näyttävät mallia.


Luovat silmukat

Muodinluojat ovat päästäneet luovuutensa valloilleen suunnitellessaan ensi kevään miesten neuleita. Onko miesten neuleissa nähty koskaan samanlaista värien juhlaa ja kuvioiden kukintaa? Neule on kevään kuumimpia asusteita. Mitä erikoisempi sen parempi.


Vaatteiden uudet normit

Unohda jo vanhat sukupuolinormit, niin tekee muotimaailmakin! Yhä harvemmin vaatteet kuuluvat vain miehille tai vain naisille – ne kuuluvat kaikille. Esimerkkiä kaikkia sukupuolia pukevista mallistoista näyttävät Louis Vuitton, Prada ja Alexander McQueen.Jutun on koostanut Luka Sarén.

Kuvat muotitalot

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.