Kaupallinen yhteistyö: SKJ Systems

Koronarajoitukset höllentyvät ja asiakkaat palaavat muotikauppoihin. Kauppiaiden kannattaa olla nyt erityisen hereillä – kuluttajien tileillä lepää miljoonia, ja patoutunut ostovoima olisi hyvä ohjata oman yrityksen kassaan.


Kaupankäynnissä auttaa toimiva ja ketterä kassajärjestelmä, joka antaa muotiyrittäjälle mahdollisuudet monikanavaiseen kauppaan – parhaimmillaan kassa kilisee niin kivijalassa, verkossa, tapahtumissa kuin pop upeissakin.

Suomalainen kassapalveluyritys SKJ Systems on kehittänyt ohjelmistoja ja kassavirran hallintajärjestelmiä yli 25 vuoden ajan. SKJ:n kassajärjestelmiä käyttää yli 2000 suomalaista yritystä ja niistä viidesosa on kasvattanut verkkomyyntinsä yli miljoonaan euroon vuodessa. 

Asiakkaina on useita muotikauppoja – esimerkiksi Relove, Voglia, Petrifun, Noa Noa sekä alusasuliike Siro käyttävät SKJ:n Jeemly -kassajärjestelmää. Se sopii sekä aloittelevalle yritykselle että isoksi kasvaneelle konkarille, sillä järjestelmää ja sen työkaluja voi skaalata kaupan koon ja tarpeiden mukaan.

Jeemlyn avulla yrittäjä voi muun muassa seurata myyntiä, hallita varastoa ja ylläpitää bonusjärjestelmää – ja käydä kauppaa esimerkiksi näissä viidessä kanavassa:

Verkkokauppa

Muotikauppa teki koronan pyörteissä digiloikan, ja pandemian myötä viimeisetkin yrittäjät pistivät pystyyn verkkokauppoja. Digitaalinen kaupankäynti on tullut jäädäkseen, ja myös kuluttajat odottavat siltä aiempaa enemmän palvelua ja teknistä toimivuutta.

Jeemly yhdistää verkkokaupan, kassajärjestelmän ja koko kaupan toiminnanohjauksen. Verkkokaupan varastosaldot näkyvät koko Jeemlyn järjestelmässä, ja kauppias voi lisätä palveluun myös esimerkiksi tavarantoimittajien ulkoisia varastoja. Verkkokaupassa on mahdollista näyttää asiakkaalle myös myymälän ja verkkokaupan saatavuudet ja parantaa näin asiakastyytyväisyyttä.

Jeemlyn automaattinen ostorobotti huolehtii siitä, että kauppiaan on helppo nähdä, mitä tuotteita tilata mihinkin aikaan. Palvelu antaa työkalut myös inventaarion tekemiseen, hinnanmuutoksiin ja esimerkiksi pakettikorttien tulostamiseen. 

Asennustyöt, vanhojen tuotetietojen siirron, koulutuksen, tukipalvelut ja päivitykset hoitaa SKJ:n tiimi – eli kauppias voi keskittyä itse myynnin tekemiseen.

Myymälä

SKJ on kehittänyt Jeemlyn palvelemaan kattavasti muoti- ja erikoiskaupan kivijalkaliikkeitä. Kassajärjestelmä hoitaa rahastuksen vikkelästi maksutavasta riippumatta, mutta auttaa kauppiasta myös tuotevalikoiman hallinnassa, kanta-asiakasohjelman ylläpitämisessä, hinnanmuutoksissa, hyllyetikettien ja viivakoodien hallinnassa, hävikin kirjaamisessa – ja monessa muussa.

Pop upit

Kesä on pop up -kauppojen kulta-aikaa. Lyhytaikaisiin myymäläsopimuksiin on harvoin järkevää hankkia omia kassajärjestelmälaitteita, ja siksi SKJ vuokraa tarvitsemasi maksupäätteet lyhytaikaiseen kaupankäyntiin ja pop up -käyttöön – joustavasti vaikkapa päiväksi, kuukaudeksi tai vuodeksi.

Jeemly-kassa toimitetaan kuljetuslaatikossa parissa päivässä ja se on toimintavalmis muutamassa minuutissa. Raportointi ja tuotteiden ylläpito hoidetaan pilvipalvelun kautta. Sieltä kaikki raportit ovat kauppiaan käytettävissä myös vuokrausajan jälkeen. 

Esimerkiksi vaatebrändi Voglialla on käytössään Jeemly – ja pop up avautumassa vanhaan Porvooseen 16. kesäkuuta.

– Siellä on käytössä Jeemlyn kassajärjestelmä. Meillä on yksi kassa tällaisia pop up -tapahtumia varten. Kassajärjestelmä on helposti siirrettävissä paikasta toiseen, kertoo Voglian myyntipäällikkö Liisa Kainulainen.

Tehtaanmyymälä

Kotimaan matkailu on pop, ja siksi tehtaanmyymälöiden suosio on kasvanut viime vuosina. Pop up-kauppojen tapaan ne ovat muotiyrittäjille hyvä tapa liikuttaa varastoa sekä kasvattaa tunnettuutta uusissa kaupungeissa.

Tehtaanmyymälöissä ketteryys on valttia: ripeä mobiilimaksaminen on suosittua, ja Jeemlyn avulla kauppias voi ottaa käyttöön haluamansa maksutavat ja kerätä tehokkaasti tietoa asiakkaistaan. Sen avulla kauppias voi kertoa asiakkailleen esimerkiksi uusista eristä, tarjouksista tai muuttuneista aukioloajoista.

Tapahtumamyynti

Koronavuosi siirsi messut ja tapahtumat tuonnemmaksi, mutta maailman avautuessa kaupat kohtaavat niissä jälleen kuluttajat ja yhteistyökumppaninsa. 

Jeemly mahdollistaa maksujen vastaanottamisen ja myynnin kirjaamisen ylös myös liikkuvassa myynnissä ja laajenee yrittäjän tarpeiden ja tapahtuman luonteen mukana.Ota Jeemly käyttöösi nyt alkaen 28 euroa kuukaudessa. Tutustu SKJ-kassajärjestelmiin täällä, varaa maksuton etäesittely tai pyydä tarjous.


Kuva Leena Aro

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.