Omassa talossa tapahtuvaa suunnittelua, kierrätysmateriaaleja ja läpinäkyviä tuotantoketjuja – edullisista hinnoistaan tunnettu päivittäistavarajätti Tokmanni on panostanut viime vuosina erityisesti kotimaisuuteen ja vastuullisuuteen. Nyt yksi suomalaisten suurimmista vaatettajista etsii joukkoonsa miesten pukeutumisen tiiminvetäjää ja ostajaa.

Kaupallinen yhteistyö: Tokmanni


Kymmeniä miljoonia myytyjä muotituotteita vuodessa. Edullisista hinnoistaan tunnetulla Tokmannilla myös vaatteet tekevät kauppansa niin hyvin, että se jo on toiseksi suurin vaatteidenmyyjä Suomessa.

Tokmannin vaatteilla on monta valttia: ne ovat edullisia, Suomessa suunniteltuja ja niitä on helppo ostaa – siinä samassa, kun hankkii kotiin uusia lautasia, kylpypyyhkeitä, kosmetiikkaa tai elintarvikkeita. Lähes 200 myymälää eri puolilla maata ja verkkokauppa pitävät huolen, että Tokmannin muoti on kaikkien saatavilla.

Tokmanni on nostanut riman korkealle myös vastuullisuustyössään – yritys on sitoutunut esimerkiksi siihen, että vuoteen 2024 mennessä sen omien vaatemerkkien puuvilla on täysin vastuullista. Tokmanni tekee tiiviisti töitä myös tehtaiden ja hankintaketjujensa ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja on mukana Aalto-yliopiston tekstiilimuodin vastuullisuutta edistävässä Finix-hankkeessa.

Tokmanni myy enimmäkseen omassa talossa suunniteltuja vaatteita. Tällaisia ovat esimerkiksi Tokmannin suosittujen omien brändien Polan, Vaeltajan ja Peuhun tuotteet, jotka suunnitellaan Mäntsälässä. Yrityksen pukeutumisen tiimiin kuuluu 20 ihmistä – muun muassa mallimestareita, suunnittelijoita ja ostajia.

Tokmanni etsii nyt innostuneeseen ja osaavaan joukkoonsa tiiminvetäjää/ostajaa uudistamaan miesten pukeutumisen valikoimaa ja rakentamaan tulevaisuuden menestystä yhdessä luovan suunnittelijatiimin ja ammattitaitoisen pukeutumisen joukkueen kanssa.

Tiiminvetäjä/ostaja toimii oman tuoteryhmänsä kaupallisena vetäjänä ja hän vastaa oman alueensa tunnusluvuista. Hänen tehtäviinsä kuuluvat oman tuoteryhmän kilpailukykyisten mallistojen kehittäminen ja tuotteiden hankinta sekä myynti yhteistyössä muun pukeutumisen tiimin, ostoryhmäpäällikön, concept designerin, Shanghain ostotoimiston, kansainvälisten tavarantoimittajien, markkinoinnin sekä myymäläverkosto ja -konseptit -osaston kanssa.

Työtehtäviäsi ovat

 • Vastaat omien tuoteryhmiesi houkuttelevan ja asiakkaitamme kiinnostavan malliston ja valikoimakokonaisuuden rakentamisesta.
 • Kehität ja kasvatat PL-mallistojen osuutta mallistoissamme, huomioiden päätöksissäsi myös ulkopuolisten brändien Tokmannille tarjoamat mahdollisuudet.
 • Osaat hahmottaa kokonaisuuden ja pitää kiinni sovituista aikatauluista sesonkivetoisessa työssä.
 • Vastaat oman tuoteryhmäsi tunnusluvuista, esimerkiksi myynnistä, kannattavuudesta ja varaston kierrosta.
 • Osaat analysoida lukuja sekä tehdä jatkuvasti niiden perusteella johtopäätöksiä ja parannuksia.
 • Teet tiivistä yhteistyötä ja koordinoit valikoimiin liittyviä asioita yksikön sisällä esimerkiksi concept designerin, suunnittelijoiden ja muiden ostajien kanssa. Tärkeitä ulkoisia yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi Kaukoidän ja eurooppalaiset toimittajat, tehtaat sekä Shanghain ostotoimisto. Haluamme kehittää yhä vastuullisempaa vaatetuotantoa ja sen tulee olla myös yhteistyökumppaneidemme tavoite.
 • Raportoit ostoryhmäpäällikölle.

Odotamme sinulta

Erityisen tärkeää meille on, että sinulla on näkemystä miesten valikoiman rakentamiseen vähittäiskaupan ketjussa ja jo useamman vuoden kokemus pukeutumisen kansainvälisestä kaupasta. Olet myös tehnyt yhteistyöstä Kaukoidän ostokonttorin ja toimittajien kanssa. Toivomme, että kerrot meille hakemuksessasi onnistumisistasi ostamiseen ja kaupallisen pukeutumisen valikoiman rakentamiseen liittyen. 

Lisäksi toivomme sinulta

 • vähittäiskaupan tunnuslukujen ymmärrystä ja analysointitaitoja
 • rohkeutta, riskinottokykyä ja uskallusta kokeilla uusia asioita tulosten saavuttamiseksi
 • taitoa hallita suuria kokonaisuuksia ja koordinoida tuoteviestejä
 • hyvää paineensietokykyä, joustavuutta ja pitkän aikavälin suunnittelu- ja kehitysosaamista
 • matkustusvalmiutta hankintamaihin ja eri kulttuurien hyvää ymmärrystä
 • neuvottelutaitoja ja nopeaa päätöksentekokykyä
 • hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa
 • kaupallista koulutusta

Tarjoamme sinulle

 • Mahdollisuuden olla viemässä Tokmannin pukeutumisen tarinaa uudelle tasolle.
 • Vaihtelevat, kiinnostavat työpäivät kehittyvässä yrityksessä.
 • Monipuolisen tehtävän, haastavan ja merkityksellisen työn, jossa pystyt toimillasi vaikuttamaan yrityksen menestykseen. 
 • Mahdollisuuden työskennellä innostuneessa, asiantuntevassa sekä mukavassa yksikössä ja tehdä yhteistyötä monien sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa.
 • Tukea oman osaamisesi ja ammattitaitosi kehittämisessä sekä esimerkiksi e-passin kautta harrastuksissasi.
 • Mahdollisuuden etätyöhön (noin puolet työajasta). Toimistomme sijaitsee Tokmannin hallinto- ja logistiikkakeskuksessa Etelä-Mäntsälässä Lahden moottoritien varrella vain noin 30 minuutin ajomatkan päässä kehä III:lta.

Hakuohjeet

Hae tehtävää sähköisen hakulomakkeemme kautta mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 30.11.2022. 

Lisätietoja antaa ostoryhmäpäällikkö Timo Karanko, p. 020 728 6519, timo.karanko@tokmanni.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.