Omassa talossa tapahtuvaa suunnittelua, kierrätysmateriaaleja ja läpinäkyviä tuotantoketjuja – edullisista hinnoistaan tunnettu päivittäistavarajätti Tokmanni on panostanut viime vuosina erityisesti kotimaisuuteen ja vastuullisuuteen. Nyt yksi suomalaisten suurimmista vaatettajista etsii joukkoonsa naisten pukeutumisen tiiminvetäjää.

Kaupallinen yhteistyö: Tokmanni

Kymmeniä miljoonia myytyjä muotituotteita vuodessa. Edullisista hinnoistaan tunnetulla Tokmannilla myös vaatteet tekevät kauppansa niin hyvin, että se jo on toiseksi suurin vaatteidenmyyjä Suomessa.

Tokmannin vaatteilla on monta valttia: ne ovat edullisia, Suomessa suunniteltuja ja niitä on helppo ostaa – siinä samassa, kun hankkii kotiin uusia lautasia, kylpypyyhkeitä, kosmetiikkaa tai elintarvikkeita. Lähes 200 myymälää eri puolilla Suomea ja verkkokauppa pitävät huolen, että Tokmannin muoti on kaikkien saatavilla.

Tokmanni on nostanut riman korkealle myös vastuullisuustyössään – yritys on sitoutunut esimerkiksi siihen, että vuoteen 2024 mennessä sen omien vaatemerkkien puuvilla on täysin vastuullista. Tokmanni tekee tiiviisti töitä myös tehtaiden ja hankintaketjujensa ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja on mukana Aalto-yliopiston tekstiilimuodin vastuullisuutta edistävässä Finix-hankkeessa.

Tokmanni myy enimmäkseen omassa talossa suunniteltuja vaatteita. Tällaisia ovat esimerkiksi Tokmannin suosittujen omien brändien Polan, Vaeltajan ja Peuhun tuotteet, jotka suunnitellaan Mäntsälässä. Yrityksenpukeutumisen tiimiin kuuluu 20 ihmistä – esimerkiksi mallimestareita, suunnittelijoita ja ostajia.

Nyt Tokmanni etsii joukkoonsa naisten pukeutumisen tiiminvetäjää, joilla on näkemystä ja kokemusta naisten pukeutumisen ostamisesta sekä halu ottaa vastuu omasta pienestä tiimistä.

Tiiminvetäjä toimii oman tuoteryhmänsä kaupallisena vetäjänä ja vastaa alueensa kehittämisestä yhteistyössä ostoryhmäpäällikön kanssa. Tiiminvetäjä vastaa omassa tuoteryhmässään kilpailukykyisten mallistojen kehittämisestä, ostamisesta ja tunnusluvuista yhteistyössä oman sekä muiden pukeutumisen tiimien, concept designerin, Shanghain ostotoimiston, kansainvälisten tavarantoimittajien, markkinoinnin sekä kauppapaikka- ja konseptiosaston kanssa. Tiiminvetäjä toimii myös esihenkilönä omalle tiimilleen, joka muodostuu ostajasta ja kahdesta suunnittelijasta.

Työtehtäviäsi ovat 

 • Vastaat oman tuoteryhmän malliston rakentamisesta, valikoimista, aikatauluista, yhteistyöstä ja koordinoinnista yhdessä concept designerin ja oman tiimisi kanssa.
 • Kehität ja kasvatat PL-mallistojen osuutta huomioiden ulkopuolisten brändien potentiaalin.
 • Vastaat myynnistä, budjetista ja muista tunnusluvuista omalla vastuualueella sekä analysoit lukuja toimenpiteitä varten.
 • Pidät tiivistä yhteistyötä Kaukoidän ja eurooppalaisten tehtaiden, toimittajien ja Shanghain ostotoimistomme kanssa.
 • Kehität yhä vastuullisempaa vaatetuotantoa yhteistyössä Shanghain toimistomme ja tavarantoimittajiemme kanssa.
 • Etsit uusia tavarantoimittajia kaupalliset ja vastuullisuusvaatimukset huomioiden.
 • Toimit esihenkilönä omalle tiimillesi ja tiiminvetäjänä raportoit ostoryhmäpäällikölle. 

Odotamme sinulta

 • Kaupallista koulutusta ja kokemusta pukeutumisen kansainvälisestä kaupasta.
 • Näyttöjä onnistumisista ostamisessa ja taitoa rakentaa kaupallisia pukeutumisen valikoimia vähittäiskaupan ketjuun.
 • Kokemusta yhteistyöstä Kaukoidän ostokonttorin ja toimittajien kanssa.
 • Vähittäiskaupan tunnuslukujen ymmärrystä ja analysointitaitoja.
 • Rohkeutta ja riskinottokykyä sekä uskallusta kokeilla uusia elementtejä tulosten saavuttamiseksi.
 • Taitoa hallita suuria kokonaisuuksia ja koordinoida tuoteviestejä.
 • Hyvää paineensietokykyä, joustavuutta ja pitkän aikavälin suunnittelu- ja kehitysosaamista.
 • Matkustusvalmiutta hankintamaihin ja eri kulttuurien hyvää ymmärrystä.
 • Neuvottelutaitoja ja nopeaa päätöksentekokykyä.
 • Hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa.


Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla rakentamassa Tokmannin pukeutumisen tarinaa uudelle tasolle. Saat monipuolisen tehtävän ja haastavan työn, jossa pääset vaikuttamaan yrityksen menestykseen. Pääset työskentelemään innostuneessa, asiantuntevassa ja mukavassa yksikössä ja saat toimia yhteistyössä monien sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa. 

Tuemme sinua oman osaamisesi ja ammattitaitosi kehittämisessä sekä esimerkiksi e-passin kautta harrastuksissasi. Aloitamme tänä vuonna kaikille työntekijöillemme suunnatun, koko strategiakauden kestävän hyvinvointihankkeen.

Toimistomme sijaitsee Tokmannin hallinto- ja logistiikkakeskuksessa Etelä-Mäntsälässä Lahden moottoritien varrella vain noin 30 minuutin ajomatkan päässä Kehä III:lta. Etätyö on meillä mahdollista noin puolet työajasta. 

Hakuohjeet

Hae tehtävää sähköisen hakulomakkeemme kautta mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 6.4.2022. Lisätietoja antaa ostoryhmäpäällikkö Timo Karanko, p. 020 728 6519, timo.karanko@tokmanni.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.