Juttusarjassa tunnetut pukeutujat kertovat suhteestaan muotiin ja tyyliin. Stylisti Vesa Silverin ammattitaitoon luottavat lukuisat suomalaiset eturivin artistit. Silver suosii stailauksissaan usein kotimaisten suunnittelijoiden ja muotimerkkien vaatteita.


Uusin muotihankintani:

Turon kaksirivinen pellavapuku

Rakkain vaatekappaleeni ja sen tarina:

Rakastan belgialaista Dries Van Notenia ja vaatekaappini on täynnä hänen suunnittelemiaan vaatteita. Saatan matkustaa Pariisiin vain Dries Van Notenin liikkeen takia. Näen itseni pukeutumassa merkin vaatteisiin myös kymmenen vuoden päästä! Dries Van Notenin vaatteisiini liittyy muistoja, koska olen ostanut ne eri henkilöiden seurassa ollessani – kuten ystäväni Jenni Rotosen tai Anna Puun kanssa. Viimeisin hankintani merkiltä on solmuvärjätty puku, joka oli ensimmäistä kertaa päälläni Tuija Pehkosen ja Eero Ettalan häissä.

Suomalainen muotisuosikkini:

Arvostan Katri Niskasta. Olin tehtäväkoordinaattorina Muodin huipulle -ohjelmassa suunnittelemassa tehtäviä ja jaksoja vuosina 2009 ja 2011. Tutustuin Katriin jo koekuvauksissa, kun hän esitteli portfoliotaan. Sen jälkeen seurasin hänen työskentelyään kymmenen jakson ajan. Sitten Katri muutti Helsinkiin, laittoi putiikin pystyyn ja loppu onkin historiaa. Katri on luova bisnesnainen ja tehnyt upean uran.

Tämä ostos kirpaisi:

Givenchyn nenäkoru kirpaisi hintansa puolesta. Koru on koiperhonen, josta roikkuu huulen päälle ulottuva häntä. Jouduin aikoinaan etsimään korua, koska se oli loppuunmyyty. Koru oli sitä aikaa, kun Givenchyn pääsuunnittelijana oli vielä Riccardo Tisci.


Arjen luottounivormuni:

Mustat rennot housut, Raf Simonsin iso musta kauluspaita ja mukavat kävelykengät.

Lempikauppani:

Ulkomailla Pariisissa Dries Van Noten. Suomessa käyn eniten COSin liikkeessä.

Hänen tyylitajuaan ihailen:

Myös Dries Van Notenin rakastajan, Sami Sykön!

Tuoksu, jota en vaihda:

Armani Priven Haute Couture -tuoksuista Myrrhe Imperiale. Laskin juuri, että tuoksu on ollut käytössäni vuodesta 2014 saakka.

Unohtumattomin pukeutumiseen liittyvä muistoni:

Olimme rakkaan ystäväni Petra Koiviston kanssa Los Angelesissa Chateau Marmontissa. Meidät ohjattiin johonkin sviittiin yksityisbileisiin, ja minulla oli päälläni yksi lempparipuvuistani: Tiger of Swedenin musta puku, jossa on valkoisia geometrisia viivoja siellä sun täällä. Olimme hissin edessä ja sieltä tuli ulos joukko tyylikkäitä losilaisia. Heistä kolme miestä olivat aivan, että WOW olet upea ja kysyivät, kuka olen, mistä tulen ja kehuivat pukuani. Tämä on jäänyt ihanana muistona mieleen – yllättävässä paikassa yllättäviä kehuja!

Seuraavaksi haavelistallani:

Louis Vuittonin Soft Trunk -laukku tummassa Monogram-kuosissa.


Teksti Rebekka Silvennoinen Kuvat Vesa Silver

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.