Juttusarjassa tunnetut pukeutujat kertovat suhteestaan muotiin ja tyyliin. Anna Komonen on yksi Suomen arvostetuimmista stylisteistä, jonka kädenjälki on näkynyt vuosikymmenten ajan esimerkiksi laadukkaissa muotilehdissä ja mainoksissa.


Uusin muotihankintani:

Muotitalo Célinen entisen pääsuunnittelijan Phoebe Philon suunnittelema mekko. Missasin mekon, kun se oli myynnissä Célinen liikkeissä. Löysin sen sattumalta omassa koossani second handina viime syksynä.

Rakkain vaatekappaleeni ja sen tarina:

En tiedä onko yksikään vaatekappaleeni rakkaampi kuin toinen. Mutta vuosien mittaan eniten käyttämäni vaate on Vuokon musta puuvillainen haalari. Ostin sen uutena yli kymmenen vuotta sitten.

Suomalainen muotisuosikkini:

Teija Eilolan TEIJA -brändillä on kiinnostavia muotoja ja taitavaa laskostusta. Ihailen sitä, miten perinteisistä vaatteista on saatu mielenkiintoisia taidokkaalla kankaan työstöllä. Törmäsin merkkiin ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten Instagramissa ja siitä saakka olen seurannut Teijan töitä. Hetki sitten Teijan vaatteita myytiin ainakin Stockmannilla Samu-Jussi Kosken kuratoimassa design-näyttelyssä. Siellä oma kokoni oli kuitenkin myyty loppuun, enkä päässyt vielä vaatteisiin käsiksi.

Célinen raidallisen mekon Anna Komonen löysi second handina viime syksynä.

Tämä ostos kirpaisi:

Eniten kirpaisee tai lähinnä harmittaa jälkeenpäin, jos päädyn ostamaan huonolaatuisen vaatteen. Useimmiten näin on käynyt, jos olen ostanut jotain hetken mielijohteesta alennuksesta. Olen sokaistunut hinnasta, enkä ole kiinnittänyt tarpeeksi huomiota laatuun. Useimmiten tunnistan vaatteen laadun etukäteen aika hyvin.

Arjen luottounivormuni:

Luotan arjessa klassikoihin, kuten sinisiin farkkuihin ja valkoiseen tai beigeen puuvillapaitaan. Studiossa minulla on useimmiten jalassani Birkenstockit ja villasukat.

Kuvauspäivinä suosikkistylisti viihtyy villasukissa ja Birkenstockin klassikkosandaaleissa.

Lempikauppani:

Kuratoidut ja siistit second hand -kaupat ovat suosikkejani. Kööpenhaminassa käyn aina tarkastamassa Jerome Vintagen valikoiman. Suomessa taas Kruununhaassa sijaitseva vuosikymmeniä vanha second hand-kauppa Play it again, Sam on yksi lemppareistani. Sen omistaja Arja Könösellä on todella vahva muodin tuntemus, joten liike on laadukas ja valikoima arvokas. Könönen tosin luopui hetki sitten myymälästään.

Hänen tyylitajuaan ihailen:

Jos kiinnitän kadulla huomiota tyylikkääseen ihmiseen, on hän todennäköisemmin iäkäs kuin nuori. Kun oma tyyli on jo löytynyt, eikä ihminen enää poukkoile trendien perässä, hän näyttää paremmalta. Pukeutumiseen suhtaudun itse huolettomasti ajatuksella old enough not to care. Hyvällä tavalla hälläväliä -asenne toimii ja pieni sattumanvaraisuus on aina hyvästä. Kokonaan uutena ostettu asu on harvoin kiinnostava. Haluan käyttää klassikkovaatteita, mutta olla silti ajassa kiinni.

Tuoksu, jota en vaihda:

Frédéric Mallenin Portrait of a lady -parfyymi.

Anna Komosen tyyli oli parikymppisenä räväkkä. Lontoon kaduilla ihmiset halusivat ottaa hänestä valokuvia.

Unohtumattomin pukeutumiseen liittyvä muistoni:

Parikymppisenä pukeuduin huomionhakuisesti. Helsingin katukuva oli yksipuolisempi ja muistan, kuinka ihmiset kuiskailivat ja osoittelivat minua. Siinä oli jotain kiehtovaa, mutta se myös ahdisti. Lontoossa minut jopa pysäytettiin usein kadulla, kun ihmiset halusivat ottaa valokuvia. Sittemmin tyylini on rauhoittunut.

Seuraavaksi haavelistallani: 

Haaveilen tilavasta olkalaukusta jokapäiväiseen käyttöön. Olen etsinyt sellaista jo useita vuosia. En ole onneksi sortunut ostamaan korviketta, vaan maltan odottaa täydellistä.


Teksti Rebekka Silvennoinen Kuvat Anna Komosen kotialbumi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.