Tässä juttusarjassa Fashion Finland seuraa Muodin huipulle -tosi-tv-ohjelmaa ja esittelee viikoittain kisasta pudonneen suunnittelijan. Nyt itsestään kertoo helsinkiläinen Markus Aejmelaeus, 28.

“Aloin suunnitella vaatteita, koska minun oli vaikea löytää kaupoista itselleni sopivia ja tyylini mukaisia vaatteita. Ennen pukeuduin kuin gootti mustaan ja niitteihin. Halusin näyttää coolilta ja synkältä. Vuosien varrella sekä tyylini että suunnittelemani vaatteet ovat muuttuneet. Nykyään käytän hempeitä, murrettuja värejä, kuten laventelia ja vaaleanpunaista, ilmaisemaan herkkyyttä ja eroottisuutta. 

En pidä ajatuksesta, että vaatteilla olisi sukupuoli. Sen sijaan suunnittelen vaatteita ruumiinrakenteita varten. En myöskään piittaa pukukoodeista tai halua määritellä ennalta vaatteen käyttötarkoitusta. Käyttäjä saa itse päättää, miten ja missä vaatetta käyttää tai kuinka paljon ihoa näyttää. 

En juurikaan suunnittele tekemiäni vaatteita etukäteen piirtämällä luonnoksia. Luotan siihen, että prosessi muovaa ja vaate rakentuu sen aikana itsestään. Teen vaatteita myös yhdessä kumppanini kanssa, jonka tapasin kahdeksan vuotta sitten vaatturikoulussa. Olemme tehotiimi, jolla on hämmentävän samanlainen estetiikka.”

Ohjelman kolmannessa jaksossa suunnittelijoiden tehtävänä oli valmistaa juhla-asu tavaratalo Stockmannille.

”Suunnittelemiani vaatteita on nähty kumppanini striptease-esityksissä ja laulaja Erika Vikmanin keikalla. Trendi-lehden jutussa stylisti puki Erikan tekemääni korsettiin ja Erika halusi ostaa sen omakseen.  

Ennen ajattelin, etten kelpaa tälle alalle, koska minulla ei ole sopivaa koulutusta. Viime vuoden aikana olen alkanut uskoa omaan tapaani tehdä asioita – sen ansiosta uskalsin hakea mukaan Muodin huipulle -ohjelmaan. Ohjelman aikana opin paljon omista työskentelytavoistani. Työvälineiden merkitys korostui, kun tuttuja ei ollut tarjolla.  

Oli jännä nähdä, miten toimin paineen alla. Minulla oli joitain erimielisyyksiä tuomariston kanssa, mutta toisaalta olen itsekin sitä mieltä, että jutut, joita kisassa tein, eivät olleet parhaita töitäni. Nyt aion keskittyä brändini rakentamiseen. Toivottavasti ohjelmalla on siihen positiivinen vaikutus.”

Markuksen lohenpunainen minimekko oli tekijänsä tyylille uskollinen.

Muodin huipulle MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin klo 20. 


Kuvat MTV Oy / David O’Weger

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.