Tässä juttusarjassa Fashion Finland seuraa Muodin huipulle -tosi-tv-ohjelmaa ja esittelee viikoittain kisasta pudonneen suunnittelijan. Nyt itsestään kertoo savonlinnalainen Kaisa Turtiainen, 35.

“Minua ei ole koskaan kiinnostanut mikään muu kuin vaatteet ja pukeutuminen. Lapsena tein ensin vaatteita barbeilleni ja sitten itselleni. Pian huomasin, että osaan tehdä tekstiileistä käsilläni oikeastaan mitä vain. 

Minulla on ollut oma vaateputiikki Savonlinnassa kaksitoista vuotta. Mallistoissani kuosit ovat pääroolissa. Tärkeää on myös mukavuus ja huolettomuus. Viime keväänä muutin isompiin tiloihin, vaikka verkkokauppa onkin päämyyntikanavani. Marginaalinen tyylini iskee erityisesti rohkeisiin naisiin, jotka haluavat pukeutua värikkäästi ja hieman hupsusti. Linnan juhliinkin suunnittelemani pukuni on päässyt, kansanedustaja Heli Järvisen yllä.”

Ohjelman toisessa jaksossa suunnittelijoiden tuli tehdä asukokonaisuus, jossa kuosi pääsee kunniaan.

”Vaikka olen teknisesti taitava suunnittelija, pidän itseäni taiteilijana. Savonlinnassa olen tehnyt myös seinämaalauksia. Olavinkadun varrella on kolmetoistametrinen muraalini nimeltä Salainen puutarha ja kiinteistössä, jossa putiikkini sijaitsee, pienempi työ. On kiva värittää maailmaa ja ilahduttaa ihmisiä. Mielestäni muotikin on taidetta. Vaatteen avulla käyttäjä voi ilmaista itseään ja kertoa haluamaansa tarinaa. 

Suunnittelijan urani on edennyt tasaisesti tähän, missä olen nyt. Suurin saavutukseni on, että elätän itseni vaatesuunnittelulla, minulla on vapaus tehdä mitä vain milloin vain ja saan toteuttaa omia visioitani. Vapaus on minulle niin tärkeää, että pelkään sen katoavan, jos bisnes joskus kasvaisi todella isoksi. 

Olen aina pitänyt itseäni rohkeana tekijänä. Muodin huipulle -ohjelman kuvauksissa tunne vahvistui. Jälkikäteen ajateltuna minusta tuli kuvauksissa esiin myös uusia puolia. Rakastan ompelemista, mutta jostain syystä tehtävissä viimeistelin asusteita usein liimalla. Se huvittaa. 

Haaveilen siitä, että saisin tehdä luovaa työtä niin pitkään kuin haluan. Kunhan pää ja kädet pysyvät terveinä, minulla on kaikki.”

Kaisan suunnitelma ammensi karjalaisesta mielenmaisemasta – lopputuloksena syntyi Pohjan akan asu.Muodin huipulle MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin klo 20.

Kuvat MTV Oy / David O’Weger

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.