Tässä juttusarjassa Fashion Finland seuraa Muodin huipulle -tosi-tv-ohjelmaa ja esittelee viikoittain kisasta pudonneen suunnittelijan. Nyt itsestään kertoo hyvinkääläinen Antèro Kabongo, 42.

“Pienestä pitäen olen päässyt seuraamaan tätini kautta taiteilijaelämää. Hän maalaa tauluja ja tekee vaatteita. Ala-asteella olisin halunnut opiskella koulussa tekstiilityötä. Olisin kuitenkin ollut ryhmän ainoa poika, ja siksi valitsin lopulta puutyökäsityön. 

2000-luvun alussa aloin fiilata street wear -brändejä. Inspiroiduin nuorisosta ja eri maiden katukulttuurista. Halusin alkaa tehdä vaatteita itse, joten kouluttauduin ompelijaksi. Se on ollut urani kannalta merkittävin käännekohta. Vaatteitani on nähty myös isoilla lavoilla: tein muutama vuosi sitten eräälle artistille puvuston Hartwall Areena -keikkaa varten.

Suunnittelutyöni lähtee sydämestä. Minulle on tärkeää, että myös vaatteitteni käyttäjä kokee sen. Toivon, että vaatteeni antavat hyvä fiiliksen ja lisäävät itseluottamusta.”

Ohjelman viidennessä jaksossa tehtävänä oli uudistaa R-Collectionin klassikkotuote anorakki.

”Ompelijakoulussa sovin luokkakaverini kanssa, että jos Muodin huipulle -ohjelmaa vielä joskus tehdään, haemme mukaan. Kun ohjelmaan sitten viime kesänä etsittiin kilpailijoita, entinen luokkakaverini viestitti, että nyt on pakko hakea. 

Ohjelmaan osallistuminen kasvatti paineensietokykyä ja opetti hallitsemaan tunteita sekä vastaanottamaan kritiikkiä. Tuomarit eivät paljon sanojaan säästelleet. Kun työt tulevat sydämestä, vaati kanttia ottaa kritiikkiä vastaan.  

Perustin nimeäni kantavan Kabongo-brändin vähän ennen koronaa. Ensimmäisen malliston lanseeraus osui huonoon aikaan, ja jouduin laittamaan brändin jäihin. Nyt virittelen sille uutta alkua. Haluaisin brändini myötä vaikuttaa lapsiin ja nuoriin. Sairastuin itse syöpään ala-asteikäisenä, ja siksi erityisesti syöpäsairaat lapset ovat lähellä sydäntäni. Sain hyvää hoitoa ja paranin. Nyt haluan antaa jotain takaisin.”

Antéron anorakki kunnioitti alkuperäistä mallia, ja sen juju oli yksityiskohdissa.


Muodin huipulle MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin klo 20.

Kuvat MTV Oy / David O’Weger

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.