Juttusarjassa suomalaiset tyylitaiturit ja muotialan ammattilaiset kertovat kesäpukeutumisestaan ja lomasuunnitelmistaan. Vaatturiliike Sauman omistaja Tuomo Pynttäri on vaatettanut miehiä Helsingin keskustassa yli 15 vuotta.


Mitä pakkaat aina mukaasi lomalle?

Töissä – olipa sitten kesä tai talvi – olen kuin kotonani puvussa ja solmio kaulassa. Kesäisin pukeudun rennommin. Lomalle pakkaan mukaani useammat shortsit ja sellaisia paitoja, jotka ovat silittämättä siistejä. Suosin pellava- ja merinovillaneuleita. Villa pelastaa tunnelman, jos sattuu kohdalle se vähemmän helteinen sää – tai pitkäksi venähtäneet illanistujaiset. Jokunen rento kauluspaitakin toki kulkee aina mukana.

Unelmiesi lomakohde, johon haluaisit matkustaa seuraavaksi?

Jos lähtisin nyt ulkomaille, olisi kohteena Kroatia. Olen käynyt siellä kerran aiemmin perheeni kanssa ja parin viikon reissun aikana ehdimme tykästyä paikkaan. Seuraavaksi kokeilisimme jotain pientä kylää, joka voisi olla pääkaupunkiakin mukavampi kohde. Työmatkani suuntautuvat useimmiten Italiaan, mutta siellä en välttämättä pääse samanlaiseen lomatunnelmaan.

Suosikkikohteesi Suomessa?

Olen ulkoilmaihminen, joka tykkää patikoida, ja ehkä siksi Pohjois-Suomi houkuttelee. Myös Suomen kaupungit ovat edukseen kesällä. Perheeni kanssa kävimme toissa kesänä Lappeenrannassa. Paikallisessa kesäteatterissa esiintyivät ystävämme Sami ja Jutta Helenius, ja laadukas kesäteatterihan on aina paikallaan. Samalla tutustuimme viehättävään kesäiseen Lappeenrantaan. Toki Helsinkikin on upea lomakaupunki, jos vain pystyy irrottautumaan omista ympyröistään ja katsomaan kaupunkia ulkopuolisin, uteliain silmin. Suomessa meillä on hyvä kulttuuri- ja museotarjonta, joten tekemistä riittäisi muuallakin, esimerkiksi Tampereella ja Turussa. Kesällä toki myös Hanko ja muut merenrantakohteet toimivat.


Onko sinulla kesälomaan liittyvää perinnettä?

Perheellämme ei ole esimerkiksi omaa mökkiä, jonne aina suuntaisimme. Perinteeksi onkin muodostunut vuokrata mökki milloin mistäkin. Lapsiperheelle vuokramökki on mielestämme ollut ideaali vaihtoehto; aina uusi mökki, täydet mukavuudet ja uudet nähtävyydet. Porvoossa käymme joka kesä – olen sieltä kotoisin, ja kaupungissa asuu sukulaisia.

Vaate, joka on tänä kesänä haavelistallasi?

En hirveästi shoppaile lomalla. Hankintalistallani voisi olla muutama hyvä, pitkäikäinen pop over -pikeepaita. Sen voi rennosti sujauttaa pään yli ja kauluksellisessa vaatteessa tunnen itseni aina hieman huolitellummaksi vaikkapa illalliselle mennessäni. En ole suuri t-paitojen ystävä, vaan pikeepaita on kuumalla säällä miellyttävämpi valinta. Myös uudet espadrillokset ovat hankintalistallani.


Hellepäivän luottovaate tai asuste?

Jos yhden mainitsen, on se kaprikauluksinen pikeepaita. Siinä ei ole nappeja edessä, ja materiaali saa olla joko pellavaa tai puuvillaa. Merinoneule on toinen luottovaate.

Uimashortsit vai -housut?

Valitsen shortsit. Ne ovat yksinkertaisesti väljyydessään mukavampi rantavaate. Harvoin jaksan oleskella vedessä pitkiä aikoja.

Lomasuunnitelmasi tälle kesälle?

Aion mökkeillä pari viikkoa ja viettää pari viikkoa Helsingissä. Vietän koko kuukauden loman yhteen putkeen. Olemme pitäneet yhtiökumppanini Olli Holstikon kanssa kuukauden lomat joka vuosi jo kymmenen vuoden ajan. Se on havaittu hyväksi irtiotoksi yrittäjän arjessa.Kuvat Tuomo Pynttärin kotialbumi


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.