Juttusarjassa suomalaiset tyylitaiturit ja muotialan ammattilaiset kertovat kesäpukeutumisestaan ja lomasuunnitelmistaan. Sanna Kantola on laukkubrändi Lumin perustaja ja pääsuunnittelija.


Mitä pakkaat aina mukaasi lomalle?

Pakkaan aina mukaani suuret aurinkolasit, paksupohjaiset sandaalit ja pitkän kaftaanityyppisen mekon. Ja paljon muutakin, sillä olen matkaaja, joka haluaa varautua jokaiseen tilanteeseen. Pyrin yleensä kuvittelemaan matkan mielessäni etukäteen ja suunnittelen asut valmiiksi jokaiseen päivään ja iltaan. Niinpä mukana ovat usein myös esimerkiksi korkkarit iltoja varten, suuri hattu, pikkulaukku, rantakassi, erilaisia uima-asuja, koruja ja pari kirkasta huulipunaa.

Unelmiesi lomakohde, johon haluaisit matkustaa seuraavaksi?

Jos ei olisi mitään rajoituksia, kuten korona tai lentomatkustamiseen liittyvä häpeä, haluaisin rentouttavalle aivot narikkaan -lomalle jonnekin, jossa olisi turkoosivesiset rannat, hyvää ruokaa ja uima-altaalta hieno näköala. Tähän tarkoitukseen soveltuisivat esimerkiksi Malediivit, Madagascar tai Albania. Myös Afrikan maat, kuten Mosambik ja Ruanda, kiinnostavat.


Suosikkikohteesi Suomessa?

Turun saaristo on yksi kauneimpia paikkoja maailmassa.

Onko sinulla kesälomaan liittyvää perinnettä?

Joka kesä pyrin käymään ainakin yhdessä uudessa kohteessa. En ole missään nimessä tyyppi, joka palaisi aina samaan paikkaan jokaisella lomalla.

Vaate, joka on tänä kesänä haavelistallasi?

Leveälierinen éN hats -merkin olkihattu ja valkoinen puhvihihainen mekko.

Hellepäivän luottovaate tai asuste?

Pitkä kaftaanityyppinen mekko. Se muuntuu asustamalla helposti rannalta illanviettoon.


Uimapuku vai bikinit?

Ennen vannoin ehdottomasti bikinien nimeen, sillä ne yllä tulee mahdollisimman pienet rusketusraidat ja niissä on ilmava olo. Kuulun ihmisiin, joilla on aina kuuma, ja uimapuku vaikutti minusta turhan tukalalta. Parin lapsen jälkeen ja 45 vuotta täytettyäni siirryin kuitenkin uimapukuihin. Tässä iässä niissä on varmempi olo, ja nykyään uimapukumallit ovat usein tyyliltään jopa mielenkiintoisempia kuin bikinit.

Lomasuunnitelmasi tälle kesälle?

Tänä kesänä vietämme lomaa Suomessa! Alkukesästä suuntaan Järvi-Suomeen sukumme lomapaikkaan ja heinäkuussa kohteena on Hanko. Järvi-Suomessa käyn aina sadepäivänä Witikkalan kartanossa Jämsässä, jossa on ihana kahvila, putiikki ja pieni museo. Hanko on minulle lähes tuntematon kohde, joten sieltä löytynee paljon uutta nähtävää ja koettavaa. Laukkubrändimme Lumi pitää kesäputiikkia Hangon Graniittilinnassa, joten siellä vietämme ainakin aikaa. Lisäksi suunnitelmiin kuuluu vierailla Hangon alkuperäisessä Classic Pizzassa ja Makaronitehtaassa. Olen myös kuullut By Pias-merkin järjestämästä kesäterassista sekä The White Party -juhlista, joten Hankoon meillä riittänee mukavaa tekemistä paljonkin.

Kuvat Sanna Kantolan kotialbumi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.