Juttusarjassa suomalaiset tyylitaiturit ja muotialan ammattilaiset kertovat kesäpukeutumisestaan ja lomasuunnitelmistaan. Marta Valtovirta tunnetaan muotimerkki Hálon perustajana.


Mitä pakkaat aina mukaasi lomalle?

Pakkaan aina mukaani bikinit, aurinkolasit, hatun sekä helppokäyttöisen mekon, johon voi sujahtaa yhtä lailla rannalle kuin illallisellekin lähtiessä. Kengät ovat paheeni ja niitä pakkaan aina vähän liian monta paria mukaani. Hyvät lenkkarit, sandaalit ja korkkarit on ainakin oltava matkassa.

Unelmiesi lomakohde, johon haluaisit matkustaa seuraavaksi?

Näillä näkymin vietämme tämän kesän Suomessa ja tuemme sitä kautta kotimaista matkailua. Myöhemmin olisi ihanaa lähteä Italiaan viinitiloille tai Ranskan Rivieralle. Unelmieni lomakohde on myös Malediivit. Meidän oli tarkoitus lähteä sinne tänä vuonna, mutta nyt suunnittelemme matkaa ensi vuodeksi.


Suosikkikohteesi Suomessa?

Mieheni vanhempien mökki sijaitsee Saimaalla ja se on ehkäpä se kaikista ihanin paikka nauttia kesästä. Savonlinnasta pidän myös, ja lisäksi teemme kesäisin usein kivoja päivämatkoja Porvooseen ja Hankoon.

Onko sinulla kesälomaan liittyvää perinnettä?

Teemme kesäisin paljon perinteisiä perhejuttuja. Mökkeilyn lisäksi lasten kanssa hurvittelu  Linnanmäellä on pakollinen traditio, kuten myös piknik Suomenlinnassa ja vierailu Korkeasaaressa. Yleensä myös Flow-festivaali on kuulunut kesän suunnitelmiin, mutta tänä vuonna se on peruttu.

Vaate, joka on tänä kesänä haavelistallasi?

Hálon ja Reidar Särestöniemen yhteistyössä tekemä kaftaanimekko on listallani tänä kesänä. Se sopii täydellisesti lomagarderobiin, koska vaate on kevyt vetäistä bikinien päälle, mutta taipuu myös vaikkapa Mattolaiturin terassille, paremmalle illalliselle tai töihin. Lisäksi aion ostaa uudet aurinkolasit, mutta oikean mallin metsästäminen jatkuu toistaiseksi. Acnen klassinen biker-nahkatakki on myös ostoslistallani.


Hellepäivän luottovaate tai asuste?

Suomen kesät ovat arvaamattomia, ja siksi mukanani pitää olla aina hyvä neule. Oman mallistomme kietaisuneule Huurre on villa-mohair-sekoitusta ja samaan aikaan mukavan viileä ja lämmin.

Uimapuku vai bikinit?

Bikinit. Ne ovat kuumalla säällä yksinkertaisesti mukavammat päällä.

Lomasuunnitelmasi tälle kesälle?

Suomessa meillä on suunnitteilla lähteä Lappiin heinäkuussa. Se tulee olemaan yhdistetty loma- ja työmatka, sillä kuvaamme matkalla myös Hálon uuden malliston tuotteita.


Kuvat Marta Valtovirran kotialbumi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.