Juttusarjassa suomalaiset tyylitaiturit ja muotialan ammattilaiset kertovat kesäpukeutumisestaan ja lomasuunnitelmistaan. Kokki, ravintoloitsija ja kirjailija Sikke Sumari on juuri avannut uuden ravintolan Espooseen.


Mitä pakkaat aina mukaasi lomalle?

”Minä olen maailman huonoin pakkaaja. Viimeiselle lomalleni Italiaan ensimmäinen pakkaamani asia oli hattu – se on hyvä olla mukana, matkustaa minne tahansa. Hattu pelastaa, vaikka ei ehtisi laittaa hiuksia. Hatun täytyy myös olla sellainen, että sen saa survottua laukkuun – tai sitten se pitää laittaa lennon ajaksi päähän. Villasukat otan aina mukaan myös, sillä koskaan ei tiedä, millaiset lattiat hotellissa on. Minulla on vilujalat. Pakkaan mukaan myös kevyen aamutakin, koska kaikissa hotelleissa ei ole kylpytakkeja.”


Lomasuunnitelmasi tälle kesälle?

”Tälle kesälle ei ole lomasuunnitelmia, koska en ehdi pitämään lomaa. Avasin Haukilahden Helmi -ravintolan Espooseen juhannuksen jälkeen. Ravintolalla ei ole varsinaista konseptia, vaan luvassa on hyvää ruokaa, joka maistuu toivottavasti kaikille. Tämä pitää minut kiinni koko kesän. En ole muutenkaan yrittäjänä pitänyt työ- ja loma-aikoja elämässä erikseen, vaan sovitan yhteen työtä ja vapaa-aikaa.”


Uusi unelmakohde tai vanha suosikki, johon aiot matkustaa heti, kun maailma avautuu?

”Italiaan suunnistan varmasti uudelleen. Se on lempikohteitani, ja Eurooppa muutenkin on kiva kohde matkustamiseeen. En oikein enää jaksa kamalan pitkiä lentoja, ja siksi kaukomaat jäävät herkästi. Italiassa ei ole yhtä suosikkia, vaan matkustaisin mieluiten koko maan läpi. Välillä Sisilia on suosikki, välillä Pohjois-Italia.”


Uusi muotihankinta, joka on tänä kesänä haave- tai ostoslistallasi?

”Ainahan naiselta jotain puuttuu. Olen etsinyt pitkään sopivaa pikkumustaa – se on minulla aina ostoslistalla. Jätän mieluiten matkalaukun aina hieman vajaaksi, niin silloin saan aina vähän pelivaraa ostoksille. En ole yhtään brändi-ihminen, vaan pikemminkin todella extempore-ostaja.”Kuva Sikke Sumari

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.