Juttusarjassa suomalaiset tyylitaiturit ja muotialan ammattilaiset kertovat kesäpukeutumisestaan ja lomasuunnitelmistaan. Näyttelijä ja juontaja Lorenz Backman nähdään tänä kesänä jälleen Kesäterassi-ohjelman juontajana.


Mitä pakkaat aina mukaasi lomalle?

Pakkaan ihan ehdottomasti aina mukaani lierihatun. Olen ollut auringonpalvoja nuorena, mutta saanut liian monta kertaa yliannostuksen aurinkoa – enää en oikein kestä sitä. Olkihatut hengittävät, mutten satsaa hattuihin paljoa rahaa, koska ne hukkuvat aina ja sitten pitää ostaa uusi.”


Lomasuunnitelmasi tälle kesälle?

”Minulla on kesällä kolme viikkoa lomaa, ja heti kun se alkaa, suuntaan maalle. Maalla teen puutöitä, uin ja nautin. Mukaan lähtee hattu ja jokin dekkari. Ne ovat helppoa luettavaa, eivätkä vaadi paljoa älyä – paras tapa siis irrottautua hetkestä ja laittaa aivot narikkaan. Elämänkerrat ovat myös helppoja kesäluettavia.”


Uusi unelmakohde tai vanha suosikki, johon aiot matkustaa heti, kun maailma avautuu?

”Vaimon kanssa lähdemme heti käymään Berliinissä. Siellä hyppäämme pyörän satulaan ja ajelemme ympäri kaupunkia. Sitten syömme ravintoloissa pieniä annoksia, juomme hyvää viiniä ja ihastelemme kaupungin melskettä. Loppusyksystä voisimme lähteä koko perheen voimin johonkin eteläisempään kohteeseen. Minua kiinnostaisivat Afrikka, Lähi-Itä tai Aasia, mutta ne ovat ehkä enemmänkin sellaisia eläkepäivien seikkailuja vaimon kanssa.”


Hellepäivän luottovaate tai asuste, josta et luovu?

”Japanilainen ohut puuvillasta valmistettu aamutakki. Se on mahtava aamulla, kun juo aamuteetä auringonnousussa. Meillä on landella valtavasta kivestä tehty pöytä, jonka äärellä nautiskelen aamun hiljaisesta hetkestä aamutakki päällä. Olen saanut aamutakin lahjaksi äidiltäni. Olen myös ajatellut hankkia kaftaanin maalle. Kaftaani on hieno asuste, koska sen alle ei tarvitse pukea mitään. Tuulettuu paikat.” 


Uusi muotihankinta, joka on tänä kesänä haave- tai ostoslistallasi?

”Minulla on tälle kesälle hyvin vaatteita, uusi hattu on hankittu ja lenkkaritkin ovat kondiksessa. Sanoisin, että minulla on täysi setti valmiina, enkä tarvitse nyt mitään. Uusin lierihattuni lähti matkaani kävellessäni H&M:n liikkeen ohi. Sain viime kesänä kummisedältäni beigen huopahatun ja siitä on tullut tavaramerkkini landella. Se päässä kävelen tälläkin hetkellä metsässä.” Kuva Lorenz Backman

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.