Juttusarjassa suomalaiset tyylitaiturit ja muotialan ammattilaiset kertovat kesäpukeutumisestaan ja lomasuunnitelmistaan. Second hand -ketju Reloven perustaja Noora Hautakangas pukeutuu 99 prosenttisesti second hand -vaatteisiin. 


Mitä pakkaat aina mukaasi lomalle?

Pakkaan aina villasukat, oli lomakohteena sitten mökki tai jokin aurinkoinen kaukokohde. Villasukkia lähtee mukaan aina useampi pari. Lämpimään maahan lähtiessä pakkaan mukaan paljon väljiä pellavavaatteita. Erityisesti lemppareitani ovat ByPias -brändin pitkä maksimekko, Vuokko Nurmesniemen palkkiraitanen vintagemekko ja second handina ostetut COSin isot maksimekot.”


Lomasuunnitelmasi tälle kesälle?

Yritän ottaa sieltä sun täältä pieniä minibreikkejä ja lähteä Pohjanmaalle mökkeilemään läheisten kanssa. Kauemmas ei tänä kesänä lähdetä, vaikka rajoitukset purkaantuisivat. Tarkoituksena olisi myös kiertää Fiskarsin ja Billnäsin antiikkipäivät. Pyörähdämme niissä joka kesä ystäväporukalla. Myös Hangon reissu olisi ihana – siellä tuntuu, ettei olisi Suomessa ollenkaan.”


Uusi unelmakohde tai vanha suosikki, johon aiot matkustaa heti, kun maailma avautuu?

Puolisoni kanssa olemme fiilistelleet, että mihin kaupunkiin lähtisimme. Ja nimenomaan kaupunkiin, sillä olemme huonoja olemaan rantalomalla. Olemme pohtineet lähtöä Pariisiin, sillä puolisoni ei ole käynyt siellä koskaan ja itse viimeksi yli kymmenen vuotta sitten. Pariisi on romanttinen kaupunki mielettömine toreineen ja markkinoineen. Menisimme sinne nautiskelemaan kahviloihin croissanteja ja juomaan espressoa ja katselemaan ihmisiä. Vetäisimme hyvät lenkkarit jalkaan ja kävelisimme. Lomalla suunnittelu ei vaan toimi, tulee hirveät odotukset.”


Hellepäivän luottovaate tai asuste, josta et luovu?

Relovesta ostettu vihreä pellavainen shortsihaalari. Se on todella rento, mutta sen saa helposti stailattua virallisempaan tilanteeseen. Uusin hellepäivän luottovaate on Relovesta ostettu pastellinsininen unelmamekko. Se odottaa vielä ulkoilutusta ja hattaran syömistä – koska mekko näyttää aivan hattaralta.”


Uusi muotihankinta, joka on tänä kesänä haave- tai ostoslistallasi?

”Olen aikamoinen vilukissa, joten olen jo tovin aikaa miettinyt Arelan vaaleanrusehtavaa kashmir-neuletakkia. Ne ovat mielettömän hyvälaatuisia ja kestävät oikeasti todella pitkään käytössä. Toki sellaisen hankinta tarkoittaa, että täytyy pitää hetken kukkaronnyörit tiukilla. Suomen kesäilloissa minulla on melkein aina jokin neuletakki mukana. Rakastan myös perinteisiä valkoisia kauluspaitoja. Haaveilen Aleksander Wangin pitkästä oversize -kauluspaidasta.”


Kuva Noora Hautakangas


Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.