Tänä talvena kietoudutaan jättitakkiin ja neulosunivormuun, löydetään luottovaate kokopuvusta ja vietetään pikkujouluja paljeteissa. Sesongin muoti venyttää tutut vaatemuodin klassikot uusiin uomiinsa.Max Mara, Celine, Balenciaga, Moncler


Ulkotakki on pitkän talvisesongin kruununjalokivi ja tämän kauden takkimuoti on kuin tehty meille suomalaisille – kaikki käy, kunhan takissa on kokoa ja lämmikettä. Villakangasulsterit hipovat maata, eikä toppatakeissakaan ole säästelty täytteissä. Pituuden lisäksi volyymi näkyy ylipitkinä hihoina sekä muhkeina olkatoppauksina ja rypytyksinä. Näyttävä takkitrendi yltää myös miesten muotiin, jossa pitkien villakangastakkien rinnalla nähdään ylisuuria nahkatrenssejä ja kelsiturkkeja.

Proenza Schouler, Loewe, Jil Sander, Stella McCartney


Talven neulosmuoti uudistaa klassiset palmikko- ja ribbineuleet ja tuo niiden rinnalle joukoittain uusia käyttökohteita – neulosta näkyy viitoissa, hameissa, kengissä ja housuissa asti. Kokopitkät ja väljät neulosmekot ovat yksi talven helpoimmista arkivaatteista. Alle mahtuu tarvittaessa ohut lämpökerrasto, muuten seuraksi riittää pitkä takki.

Stella McCartney, Paco Rabanne, Helmut Lang, Jil Sander


Kaksiosaisia housupukuja on nähty näytöslavoilla vuosia. Variaatio kuitenkin kasvaa, ja yhtenäinen kokopuku voi olla nyt mitä vain Paco Rabannen ruutulookista Jil Sanderin beigeen univormuun. Bleiserin sijaan yläosina nähdään lyhyitä farkkutakkeja, rentoja kauluspaitoja ja neuleita. Sesongin kiinnostavin stailaustrendi inspiroi ujuttamaan housujen lahkeet saappaiden sisään. Helppo keino suojata lahkeet loskalla.

Dries Van Noten, Saint Laurent, Alexander McQueen, Saint Laurent


Paljetit pitävät pintansa juhlamuodissa ja taipuvat nyt entistä hillitympäänkin makuun. Kiiltäviä yksityiskohtia nähdään muodollisissa vaatekappaleissa, kuten kauluspaidoissa, ja pitkien sifonkimekkojen alla. Näyttävää pikkujoulutyyliä kaipaava vaihtaa paljetit punkiin – 80-luvun yökerhoista ja musiikkimaailmasta paluun tähän päivään tekevät minimittaiset pikkumustat ja teatraaliset hihakoristeet. 


Teksti Ida Rantala Kuvat Leena Aro

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.