Keväällä muoti on mukavaa, napa saa näkyä ja klassikoille on kysyntää, kertovat Pariisi, Lontoo, Milano ja New York.

Napa näkyy

Tämä kevään trendi paljastaa vyötärön, sillä housut ja hameet ovat varsin matalaa mallia 2000-luvun alun tyyliin. Muotitalot Courrègesta, Victoria Beckhamia ja Versacea myöten tiputtavat muodikkaimman vyötärön reilusti navan alle.

Pyjama pukee yötä päivää

Kas tässä kevään mukavin trendi, hyvät herrat! Makuuhuoneissa ja kaupunkien kaduilla toimii sama tyyli, mikäli näytöslavoja on uskominen. Yöasua muistuttavia kokonaisuuksia nähtiin muun muassa Giorgio Armanilla ja Dries Van Notenilla. Dolce & Gabbana taas lähetti lavalle mallin pelkissä boksereissa ja aamutakissa.

Vaate kuin veistos

Kevätmuoti tuntuu tänä vuonna verrattain hillityltä, ja siksi katse kiinnittyy yksityiskohtiin. Näytöslavoilla nähtiin esimerkiksi valuvia kankaita, veistoksellisia leikkauksia ja kiinnostavia rypytyksiä. Espanjalainen muotitalo Loewe vei trendin pisimmälle: malli näytti siltä kuin olisi kietoutunut kangaspalaan.

Kravatti heiluu taas

Pari vuotta pannassa ollut kravatti syrjäyttää rusetit rytinällä. Belgialaisen Dries Van Notenin kravatti oli nauhamaisen ohut, kun taas japanilaislähtöinen Kenzo luotti perinteisempään. Italialainen MSGM pani paremmaksi ja puki malliensa kaulaan kravatteja kaksin kappalein.

Kevään läpivalaisu

Nyt kipin kapin alusvaateostoksille, sillä vaatteista näkyy pian läpi! Läpikuultavuus on kevättrendi, joka paljastaa enemmän kuin piilottaa. Suunnittelijat suosivat erityisesti läpikuultavia mekkoja – Bottega Veneta oli koristellut omansa kukkasin. Victoria Beckham suosittelee trendiä myös alapäähän – hän tarjoaa muodin ystäville läpikuultavat housut.

Rinta rottingilla

Hyvin istuva puku on aina muodissa – vaikka kyllä tuo miesten univormukin elää muodin mukana. Joskus on lyhyempi lahje housussa, joskus leveämpi kaulus takissa. Tulevan kevään kohahduttavin pukutrendi on jättää paita kotiin. Paidattomia pukulookeja esittelivät niin Fendin kuin Giorgio Armanin muotitalot. Mutta voi vatsa olla paljas ilman pukuakin, näytti Dior.

Sinisen oma sesonki

Keväällä denim pukee meidät päästä varpaisiin. Burberry on valinnut sävyksi perinteisen sinisen, kun taas Chloé luottaa tummempaan. Courrèges tuo takaisin vaalean ja kulutetun lookin.

Klassikko mikä klassikko

Kevättä rinnassa ja trenssi harteilla, sillä ei kevättä ilman trenssiä! Trenssitakki on klassikko, jolla ei ole viimeistä käyttöpäivää. Tänä vuonna kikkailu on unohdettu ja trendikkäin trenssimalli on hyvin perinteinen väriä myöten, kuten Dior, Prada ja Dries Van Noten osoittavat.


Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Fashion Finlandin digitaalisen muotilehden talvinumerossa 2023. Tilaa Fashion Finlandin digilehti.

Kuvat muotitalot

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.