Marimekko-päivä laajenee Esplanadin puistosta myymälöihin

Marimekko-päivää vietetään perjantaina sekä Helsingin Esplanadin puistossa että valikoiduissa Marimekon myymälöissä ympäri Suomen. Ohjelmaa järjestetään Helsingin Aleksinkulman- ja Esplanadin-myymälöiden lisäksi Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

Perinteinen Esplanadin puistossa pidettävä muotinäytös on kaikille avoin maksuton tapahtuma. Muotinäytöksen juontavat tänä vuonna Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko ja toimittaja Maria Veitola. Tapahtuman pääesiintyjä on Malla.

Samalla avataan myös maailman ensimmäinen Marimekko-kesäterassi. Marimekon Esplanadin-myymälän yhteydessä sijaitseva ulkoilmabistro on toteutettu yhteistyössä ravintola The Glassin kanssa ja avoinna elokuun loppuun saakka.

Marimekko-päivä 12.5. 
Marimekon myymälät ja Esplanadin puisto, Helsinki

Muodin huipulle -kisaajien teoksia esillä Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa

Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa on toukokuun ajan esillä töitä neljältä nuorelta taiteilijalta, joista kaksi on tv:stä tuttuja muotisuunnittelijoita: Muodin huipulle -tosi-tv-ohjelmaan osallistuneet Krista Virtanen ja Markus Aejmelaeus.

Fibers of the Universe -näyttelyn teema on ekologinen kulutus, ja se tekee näkyväksi slow fashion -ideologiaa – kirjaimellisesti.

”Muotinäytöksissä vaatteet ovat yleisön nähtävillä vain lyhyen hetken, nyt ne ovat esillä kolme viikkoa”, Virtanen kertoo.

Teoksillaan Virtanen kysyy, voiko käyttövaate olla myös seinälle nostettava tai kattoon ripustettava taideteos. Osa puettavista teoksista on värjätty kasviväreillä.

Aejmelaeukselta esillä on yksi työ. Se on suunniteltu osaksi kumppani Sofia Etholénin näytteillä olevia teoksia.

Näyttelyn yhteydessä on myynnissä Virtasen, kuvataiteilija Katharina Schmidtin ja kierrätysbrändi Pure Wasten pienen yhteistyömalliston tuotteita.

Fibers of the Universe 9.–28.5.
Galleria Pirkko-Liisa Topelius, Hietalahdenranta 17, Helsinki 

Kuva Marimekko

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.