AnnKai muutti Helsingin Unioninkadulle

Muotimyymälä AnnKai on muuttanut Helsingin Kluuvikadulta Unioninkadulle. Muuton syynä on päättynyt vuokrasopimus.

AnnKai on Kati Karvisen vuonna 2019 perustama vaateliike, jonka valikoimaan kuuluu sekä Karvisen omaa tuotantoa että tuotteita valikoiduilta eurooppalaisilta laatubrändeiltä. Vasta-avattuun Unioninkadun-liikkeeseen on tuotu myyntiin myös Karvisen äidin, tekstiilitaiteilija ja vaatesuunnittelija Annikki Karvisen, suunnittelemia vintageasuja 60-luvulta. 

Annikki Karvinen tunnetaan ennen kaikkea kangaspuilla kudotuista poppanavaatteistaan, joista tuli aikansa muoti-ilmiö. Vintagepoppanoiden lisäksi liikkeestä löytyy myös uutta Kati Karvisen poppanatuotantoa.

AnnKai, Unioninkatu 32, Helsinki

Suomalaiset designbrändit avasivat sesonkikaupan

Premium-vaatemerkki hálo on koonnut joukon suomalaisia designbrändejä Erottajankadun-myymäläänsä. Kimppakaupan kerrotaan olevan vastaisku hiljentyvälle Helsingin keskustalle. Taustalla vaikuttavat myös nousseet vuokrakustannukset.

 ”Monet merkit ovat joutuneet sulkemaan myymälänsä kuluneen vuoden aikana, ja haluamme yhdistää voimamme tarjoamalla upeaa suomalaista designia eri muodoissaan”, kertoo hálon toimitusjohtaja ja toinen perustaja Marta Valtovirta tiedotteessa.

Hálo & Co. Holiday marketiksi nimetty konseptikauppa pitää oviaan auki Erottajankadulla marraskuun loppuun saakka. Visualisti Anna Brykner on stailannut kaksikerroksiseen liiketilaan tavaratalomaisen, elämyksellisen maailman, hálolta kerrotaan.

Valikoimassa on vaatteita, kosmetiikkaa, koruja, kynttilöitä, keramiikkaa, asusteita ja kodin sisustustuotteita. Mukana on 18 kotimaista brändiä: hálo, R/H, Aarni wood, Florence, LUVNORTH, Mähöne, NO/AN, ASK Scandinavia, Hetkinen, Kepardi Company, Mainio, Fumi, LUVBY, Meri Art & Design, Bonden, Paloina Ceramics, Dreamcozy ja Kati Peltola. 

Hálo & Co. Holiday market 16.10.–30.11. osoitteessa Erottajankatu 19, Helsinki

Kotimaiset muotitoimijat ryhtyivät kestävään yhteistyöhön

Stockmann on laajentanut second hand -valikoimaansa avaamalla Helsingin keskustan tavarataloonsa käytettyjä merkkilaukkuja ja -asusteita myyvän pop-upin.

Luxury Helsingin pop-upissa on myynnissä tuotteita muun muassa Celineltä, Chanelilta, Guccilta, Hermèsiltä, Pradalta ja YSL:ltä. Myymälä palvelee tavaratalon 1A-kerroksessa, Pohjoisesplanadin-sisäänkäynnin läheisyydessä. Pop-up-myymälä ottaa myyntiin tuotteita myös Stockmannin asiakkailta.

Helsingin keskustassa ja Tampereella kierrätysmuotia voi ostaa myös tavarataloissa sijaitsevista Reloven second hand -myymälöistä.

Myös kotimainen perheyritys Voglia on aloittanut yhteistyön Reloven kanssa. Jatkossa Reloven Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Helsingin Stockmannilla sijaitsevissa liikkeissä on myynnissä Voglian tuotteiden mallikappaleita, erikoiserien viimeisiä ja valmistusvikaisia. 

Lentoasemalla sijaitseva myyntipiste mahdollistaa Voglialle aiempaa laajemman, kansainvälisen kohderyhmän tavoittamisen ja kiertotalousajattelun levittämisen uusille kuluttajaryhmille. Yhteistyön tärkein tavoite on kuitenkin antaa tuotteille toinen mahdollisuus ja pitkä elinkaari ihmisten arjessa, brändiltä kerrotaan.

VIBAe ja Korkkari 37 kiinnostavat I love me -messuilla

I love me -messujen muodin ystävä Sami Sykkö on valinnut kiinnostavimmat muoti-ilmiöt tulevana viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän tapahtuman tarjonnasta. Joukossa on kaksi Fashion Finlandin jäsenyritystä.

Vuoden suomalainen -tittelin sai kotimainen kenkäbrändi VIBAe, jonka yhteistyöstä legendaarisen japanilaisen muotitalo Comme des Garçonsin kanssa Fashion Finland uutisoi tovi sitten.

Vuoden kestäväksi nimettiin kenkäkauppa Korkkari 37, joka on tehnyt mallikappaleista bisneksen. Mallikappalekengillä valmistajat esittelevät mallistojaan kauppojen sisäänostajille. Mallikappaleet valmistetaan aina koossa 37, ja niitä tehdään vuosittain tuhansia pareja. Näitä mallikappaleita Korkkari 37 myy eteenpäin kuluttajille.

Lisäksi Sykkö valitsi Vuoden himotukseksi kotimaisen LUVBYn sukkahousut, Vuoden yllättäjäksi sukkavalmistaja Køf Køf Finlandin ja Vuoden näkijäksi Vuoden kaunein sormus -kilpailun.


Teksti Johanna Rämö
Kuvat AnnKai ja James Ree / Unsplash

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.