Comme des Garçons Homme x VIBAe -kollaboraatiossa yhdistyy muoti ja mukavuus, sanoo VIBAen perustajiin kuuluva Kalle Gummerus.

Fashion Finland kirjoitti VIBAe Shoesin menestystarinasta toukokuussa. Suomalais-kalifornialainen yritys on sen jälkeen ottanut suuria askelia maailmalle – Pariisin kautta. 

Syyskuun aluksi japanilainen muotitalo Comme des Garçons Homme ja VIBAe ilmoittivat yhteistyöstään Comme des Garçons Homme SS24 -kokoelmassaan.

Vuonna 1978 lanseerattu Comme des Garçons Homme on miehille suunnattu vaatebrändi muodin huipulta. Comme des Garçons Homme rikkoo jatkuvasti rajoja ja haastaa perinteiset normit rohkeilla ja ajatuksia herättävillä kokoelmillaan Junya Watanaben taiteellisen johdon alla.  

Vuonna 2020 perustettu VIBAe puolestaan on suomalais-kalifornialainen ekologisia, ergonomisia ja eettisesti valmistettuja kenkiä valmistava yritys. VIBAe on saanut uskollisen seuraajakunnan innovatiivisella mallistollaan, jossa minimalistinen estetiikka yhdistyy mukavuuteen ja laatuun. Portugalissa valmistetut kengät ovat joko nahkaa, mokkaa, pellavaa tai Burel-villaa.  

”Kollaboraatiossamme Comme des Garçons Hommen kanssa yhdistyy muoti ja mukavuus. Olemme puolisoni Minnan kanssa ihan täpinöissämme tästä mahdollisuudesta”, sanoo Kalle Gummerus, yksi VIBAen perustajista. 

”Ei ole ihan arkipäiväistä, että Suomi-brändi, ja vielä aloitteleva sellainen, tekee yhteistyötä kuuluisan kansainvälisen muotitalon kanssa”, Gummerus jatkaa.  

VIBAen ROMA-sandaalit Leather Preto Black ja Leather Fawn Tan -väreissä saavat yhteistyössä CdGH-logon kirjailtuna kengän päälle. Kengissä yhdistyy VIBAen Carbon StepTM -pohjallisen mukavuus ja innovaatio sekä Comme des Garçons Hommen nimi, jota pidetään sekä tyylin että laadun takeena. 

Kengät tulevat myyntiin helmikuussa 2024, ja ovat myynnissä maailmanlaajuisesti Dover Street Market -liikkeissä ja myöhemmin ilmoitettavissa valikoiduissa myyntipisteissä.

Teksti Jani Niipola
Kuva VIBAe Shoes

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.