Relove vaatettaa Aku Louhimiehen uuden elokuvan

Second hand-ketju Relove laajentaa elokuvabisnekseen. Kyseessä on ohjaaja Aku Louhimiehen Odotus-niminen elokuva, jota kuvataan parhaillaan Turun saaristossa. Elokuvan puvustuksesta vastaa stylisti Sofia Oksanen, joka on valinnut näyttelijöiden vaatteet Reloven myymälöiden valikoimista.

Reloven perustaja Noora Hautakangas kertoo, että ehdotus yllättävästä yhteistyöstä tuli Oksaselta. Oksanen on stailannut aiemmin paitsi lukuisia muotieditoriaaleja ja -kampanjoita, myös Reloven muotinäytöksiä.

– Odotus-elokuvaan tehty stailaustyö on ollut siinä mielessä työläs prosessi, että kutakin vaatetta on olemassa vain yksi kappale. Ja jos tietty vaate ei toimikaan kameran edessä, on oltava vaihtoehtoja, Hautakangas kertoo.

Hautakankaan mukaan vaatteet on ostettu Reloven myyntivalikoimasta. Kun elokuva julkaistaan alkuvuodesta 2021, vaatteet huutokaupataan ja tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Hautakangas on puhunut julkisuudessa paljon second hand-muodin ja vaatteiden uusiokäytön puolesta. Yhteistyö Odotus-elokuvan kanssa on erityisen mieluinen myös siksi, että kyseessä on ensimmäinen suomalainen ympäristön huomioon ottava filmituotanto, jonka hiilijalanjälki on negatiivinen. Esimerkiksi elokuvan tekovaiheen kuljetukset tehdään sähkö- ja hybridiautoilla, ja hiilijalanjälkeä on laskemassa ja kompensoimassa kotimainen ympäristösäätiö Compensate. 

Second hand -markkina kasvaa muotikaupassa, ja reilut neljä vuotta sitten perustettu Relove on jo kannattavaa liiketoimintaa. Yrityksen liikevaihto ylsi viime vuonna yli 1,5 miljoonaan euroon ja tulos 21 000 euroon. Tänä vuonna Relove avasi verkkokaupan, ja syksyn aikana julkaistaan myös oma muotifilmi.

– Koronan takia emme voineet järjestää perinteistä muotinäytöstä, mutta keksimme tehdä muotifilmin sen sijaan. Myös sen stailauksesta vastaa Sofia Oksanen, Hautakangas kertoo.


Lindex keskittyy verkkokauppaan ja käynnistää säästöohjelman

Koronakriisi kurittaa myös aiemmin hyvin pärjännyttä vaateketju Lindexiä. Stockmannin tytäryhtiö kertoo tiedotteessa, että sen kokonaismyynti on laskenut 18 prosenttia toisen vuosineljänneksen aikana. Tästä syystä Lindex käynnistää merkittävän kustannussäästöohjelman, jonka tavoitteena on vähentää kuluja maailmanlaajuisesti noin 14,5 miljoonalla eurolla.

Lindexin toimitusjohtaja Susanne Ehnbåge kertoo tiedotteessa, että yritys mukauttaa organisaatiotaan, mikä tarkoittaa noin viiden prosentin vähennyksiä henkilöstöön. Myös myymälöiden aukioloaikoja saatetaan muuttaa, ja liiketilojen vuokrasopimuksia tarkastella uudelleen. Ehnbågen mukaan Lindex keskittyy entistä vahvemmin verkkomyyntinsä kasvattamiseen.


I love me -messut siirtyvät ensi vuoteen

Syksyn muodikas piristysruiske, I love me -messut, järjestetään seuraavan kerran lokakuussa 2021. Syynä on koronaepidemian synnyttämä epävarmuus yleisötilaisuuksien järjestämisen ja muotikaupan osalta. Pohjois-Euroopan suurimpana muodin, kauneuden ja hyvinvoinnin yleisötapahtumana tunnettu I love me on tehnyt siirtopäätöksen yhdessä messujen näytteilleasettajien ja ohjelmakumppaneiden kanssa.

Messut järjestävän Messukeskuksen mukaan ensi vuoden tapahtumaa aletaan valmistella välittömästi. Viime vuonna I love me -messuille osallistui ennätykselliset 60 000 kävijää. Näytteilleasettajien osallistumisoikeus siirtyy automaattisesti ensi vuoteen, ja lipun ostaneille lähetetään uusi lippu ennen ensi vuoden tapahtumaa.


Terhi Pölkki lanseerasi kumisaappaan

Nahkakengät eivät ole ainoa – tai välttämättä paras – vaihtoehto leutoon ja märkään talveen. Näin mietti kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki viime talvena, joka oli poikkeuksellisen lämmin ja sateinen. Sää innoitti häntä suunnittelemaan mallistoonsa kumisaappaan.

– Jo ennestään mallistossa on ollut vettä hylkivää mokkanahkaa, mutta silti ihmiset varovat nahkaa sateella. Nahankin voi suojata huolellisesti, mutta jos on märkää ja loskaista viikkotolkulla, silloin kumppari on paras vaihtoehto, Pölkki sanoo.

Suunnittelija halusi, että kumisaapas sopii tyyliltään sekä kaupunkikäyttöön että metsälenkille. Musta, Chelsea-saapasta muistuttava Anton-kumisaapas on valmistettu luonnonkumista Slovakiassa. Sen sisällä on lämmin villatekstiilivuori.

Saapas lanseerattiin tänään keskiviikkona, ja ensimmäinen pari myytiin Pölkin mukaan jo aamulla. Uuteen tuotteeseen pääsee tutustumaan Terhi Pölkin verkkokaupassa ja Kämp Gardenin myymälässä.


Teksti Ida Rantala Kuvat Relove, Lindex, Terhi Pölkki

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.