Helsinki sai oman muotikylän

Pääkaupunkiseudun ensimmäinen outlet-kylä Helsinki Outlet aukesi tänään perjantaina. Kauppakeskittymässä on 40 muoti- ja lifestyle -liikettä, joiden joukossa on muun muassa Gugguu, Marimekko, Tiger of Sweden ja Guess. Helsinki Outletin toimitusjohtaja Johanna Haltia (kuvassa) kuvailee outlet-kylän muotitarjontaa sekoitukseksi kotimaista, skandinaavista ja kansainvälistä premium-tason muotia.

Haltian mukaan suomimuodin tarjontaa halutaan kasvattaa outlet-kylässä lähitulevaisuudessa. Suunnitteilla on tarjota suomalaisbrändeille matalan kynnyksen pop up -liiketilamahdollisuuksia jo vuodenvaihteessa. Näin puhutellaan sekä kotimaisia kuluttajia että ostovoimaisia, paikallisesta designista kiinnostuneita turisteja.

Avaushetkellä Helsinki Outletin liiketiloista on vuokrattu 94 prosenttia. Haltia pitää lukua ennätyksellisen suurena koko Euroopan mittakaavassa. Lähiviikkoina on luvassa uusia brändijulkistuksia.


Zalando sitoutuu hiilineutraaliuteen

Saksalainen verkkokauppajätti Zalando sitoutuu hiilineutraaliuteen omassa toiminnassaan, toimituksissaan ja palautuksissaan. Muotiyrityksen tavoitteena on, ettei sen omissa pakkauksissa käytetä lainkaan kertakäyttömuoveja vuoteen 2023 mennessä. Zalandon oma Zign -muotimerkki sitoutuu kestävään kehitykseen jo kevät-kesä 2020 -mallistosta alkaen.

Uudistukset ovat osa Zalandon uutta kestävän kehityksen strategiaa. Uusiutuvan energian käyttöön yritys on siirtynyt yli 90-prosenttisesti kuluvana vuonna.

Zalandolta tilatuista tuotteista palautetaan jopa puolet, ja pakettien edestakaisen lähettelyn on kritisoitu kuormittavan ympäristöä. Zalandon toimitusjohtaja Rubin Ritter myöntää tiedotteessa, että yritys on ollut osa muotialan kestävän kehityksen ongelmaa.

– Jatkossa tavoitteemme on olla osa ratkaisua. Mielestämme kestävän toiminnan ja kaupallisen menestyksen jatkumisen välillä on selvä yhteys. Yritys voi säilyttää asemansa asiakkaiden keskuudessa ainoastaan, jos kestävyys tuodaan osaksi sen liiketoimintastrategiaa. Uskomme, että tämä tulee olemaan kilpailuetumme tulevaisuudessa, Ritter kertoo.

Zalando sitoutuu myös pidentämään muotituotteiden käyttöikää kiertotalouden periaatteita noudattamalla vuoteen 2023 mennessä. Käytettyjen vaatteiden kierrätyspalvelu Zalando Wardrobe on osa uudistusta.


Lindex avaa konseptimyymälän lentoasemalle

Muotiketju Lindex avaa lastenvaatteisiin erikoistuneen pop up -konseptimyymälän Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Myymälä avautuu kakkosterminaaliin 8. marraskuuta ja on maailman ensimmäinen lentoasemalle avattava Lindex-liike.

Uudella kauppapaikalla Lindex pyrkii tavoittamaan uusia asiakkaita ja tuomaan lastenvaatemuodin matkailijoiden saataville. Valikoima koostuu Lindex Baby -malliston tuotteista, jotka on valmistettu GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta tai kierrätysmateriaalista. Liiketilan sisustus on ilmeeltään Skandinaavinen ja siinä on käytetty kestäviä materiaaleja, kuten puuta.

Teksti Ida Rantala Kuvat Helsinki Outlet, Zalando, Lindex

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.