Marimekko ja Bukowskis yhteistyöhön

Designtalo Marimekon 70-vuotisjuhlavuosi on täynnä tapahtumia: toukokuussa yritys järjesti viikon virtuaalijuhlat, elokuun alussa se julkaisi käytetyn muodin kauppakonseptin ja nyt Marimekko jatkaa juhliaan järjestämällä huutokaupan yhdessä Pohjoismaiden johtavan huutokauppatalon Bukowskin kanssa. 

The Artists who shaped us -niminen huutokauppa pidetään verkossa syyskuussa ja siellä myydään harvinaisia keräilyesineitä, kuten tekstiilejä, taidetta ja huonekaluja Marimekon merkittävimmiltä suunnittelijoilta.

Mukana on esimerkiksi Marimekon perustajan Armi Ratian suunnittelema uniikki, mittatilaustyönä tehty hame. Vaatteen lahjoittaa huutokaupattavaksi Armi Ratian tytär, joka sai sen äidiltään 1950-luvulla.

Huutokaupassa nähdään myös muita vaatteita sekä lasitaidetta eri vuosikymmeniltä muun muassa Björn Dahlströmilta, Erja Hirveltä, Maija Louekarilta ja Brita Flanderilta.

Marimekon ja Bukowskisin huutokauppa järjestetään 10.–19.9.2021 osoitteessa Bukowskis.com.Tukholman muotiviikko kasvaa – mukana 30 näytöstä

Kööpenhaminan muotiviikko on kiilannut skandinaavisen muodin kärkitapahtumaksi, mutta uutta nousua tekee myös Tukholma.

Tukholmassa ei nähty muotiviikkoja vuoteen lainkaan, mutta viime syksynä tapahtuma palasi digitaalisena ja viime keväänä kaupungissa nähtiin jo 25 brändin mallistot.

Tänä syksynä Tukholman muotiviikko kasvaa jälleen, kun 30 muotisuunnittelijaa- ja brändiä esittelee mallistonsa verkossa ja yleisölle Tukholmassa elo-syyskuussa. Keskeisenä näytöspaikkana on viiden tähden At Six -hotelli Tukholman Norrmalmilla.

Tukholmassa nähdään muun muassa House of Dagmarin, Styleinin Stand Studion, H&M:n, ATP Atelierin, Ida Sjöstedtin, Iggy Jeansin ja Lazoschmidlin ensi kesän mallistot.

Tukholman muotiviikko järjestetään 31.8.–2.9.2021.Asustemerkki MOIMOI lanseerasi vegaanisen laukkumalliston

Vegaanimuodin vetovoima – ja tarjonta – kasvaa. Muun muassa kenkätalo Palmroth valmistaa jo vegaanisia jalkineita maissiöljystä, ja laukkumerkki ASK Scandinavia laukkuja kaktuksesta.

Nyt vegaanisen laukkumalliston on lanseerannut suomalainen asustemerkki MOIMOI. Laukut valmistetaan aitoa nahkaa muistuttavasta, kemikaalittomasta ja vedenkestävästä Öko-Tex -materiaalista. Laukkujen vuorikangas on tehty kierrätetyistä PET-muovipulloista saadusta polyesterista.

– Olemme saaneet paljon viestejä asiakkailtamme, joissa he kertovat pitävänsä MOIMOIn designista, mutta suosivansa vegaanisia materiaaleja. Olin ensin epäileväinen, miten vegaanimateriaalilla voidaan yltää yhtä hyvään laatuun, kertoo MOIMOIn perustaja Raquel Alonso.

Alonso vertaili eri materiaaleja ja huomasi, että esimerkiksi hedelmien kuorista tehdyt vegaanimateriaalit ovat liian ohuita ja pehmeitä MOIMOIn laukkuihin. Öko-Tex muistutti eniten aitoa nahkaa ja myös sen valmistusmenetelmä oli pitkälti samanlainen.

MOIMOIn uusi laukkumallisto valmistetaan Espanjassa Ubriquen kylässä, joka tunnetaan nahkatuotteistaan. Samassa kylässä laukkunsa teettävät myös esimerkiksi Loewen ja Guccin muotitalot.

Ensi vuonna MOIMOI tuo valikoimiinsa myös suuremmat, kannettavan tietokoneen sisäänsä mahduttavat vegaanilaukut.Gina Tricotilta muotimallisto nuorille

Gina Tricot laajentaa valikoimaansa. Ruotsalainen muotiketju on lanseerannut Young Gina -malliston, johon kuuluu vaatteita 134–164 -kokoisille nuorille. Mallistoon kuuluu esimerkiksi farkkuja, printtipuseroita, neuleita, takkeja ja toppaliivejä. Myöhemmin syksyllä Gina Tricot ottaa valikoimiinsa myös kenkäbrändi Vansin nuorten tennarit.

Young Gina-mallisto lanseerattiin – missä muuallakaan – kuin Z-sukupolven suosimassa TikTokissa.

Mallisto on myynnissä Gina Tricotin verkkokaupassa ja valikoiduissa myymälöissä.


Kuvat Marimekko, Stockholm Fashion Week, MOIMOI, Gina Tricot

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Viestintäpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.