Marimekko vahvistaa hallitustaan kansainvälisen muotikaupan taitajilla

Designyhtiö Marimekko on napannut uuteen hallitukseensa kolme kokenutta nimeä. Heistä jokainen on työskennellyt tunnetuille brändeille, ja lisäksi he tuovat mukanaan vahvan osaamisen Aasian markkinoista, missä Marimekko toivoo kasvavansa entisestään.

Hallitukseen nouseva Carol Chen on suuren ja tunnetun kiinalaisen muotiyhtiö Semirin toimitusjohtaja. Chen on työskennellyt myös urheilujätti Nikella johtotehtävissä sekä kiinalaisen Alibaban omistaman Tmall-verkkokaupan urheiluliiketoiminnan johtajana.

Hallituksen toinen vahvistus on Tomoki Takebayashi, joka työskentelee luksusmuotitalo Bottega Venetan Japanin-toimitusjohtajana ja on kartuttanut kokemusta myös muotibrändi Kate Spadella johtotehtävissä Japanissa sekä maineikkaassa konsulttiyhtiössä McKinseylla.

Marimekon hallitukseen nousee myös uusi suomalaisvahvistus Jussi Siitonen, joka toimii urheiluvälineyhtiö Amer Sportsin talous- ja hallintojohtajana. Siitonen on kartuttanut kokemusta hallitustyöskentelystä Suunnon ja Peak Performancen hallitusten puheenjohtajana.

Vanhoista jäsenistä Marimekon hallituksessa jatkavat Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund, autokauppa Kamuxin verkkoliiketoimintajohtaja Mikko-Heikki Inkeroinen, konsulttitoimisto Marketing Clinicin perustaja ja hallitusammattilainen Catharine Stackelberg-Hammarén sekä Marimekon osaomistaja ja hallituksen puheenjohtajana jatkava Mika Ihamuotila. Hallituksen uusi kokoonpano vahvistetaan kevään yhtiökokouksessa.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Kauppalehti.Muotijätti Asos osti konkurssiin menneen Topshopin

Konkurssikypsien muotibrändien ostamisesta on tullut trendikästä liiketoimintaa. 

Fashion Finland uutisoi viime viikolla, kuinka muodin verkkokauppa Boohoo osti konkurssiin ajautuneen brittitavaratalo Debenhamsin brändin 55 miljoonalla dollarilla.

Nyt samanlaiset kaupat on tehnyt verkossa toimiva brittiläinen muotijätti Asos, joka on ostanut konkurssiin menneiden Topshopin ja Miss Selfridgesin brändit ja tuotevarastot 330 miljoonalla dollarilla.

Brändit omisti aiemmin muodin suurkonserni Arcadia, joka hakeutui konkurssiin viime vuonna pitkään jatkuneiden talousvaikeuksien takia.

Asoksen kanssa tehty sopimus ei pelasta Topshopin ja Miss Selfridgesin 70 myymälää, jotka ovat tiettävästi kaikki sulkemisuhan alla. Työnsä saa kuitenkin pitää pieni osa henkilökunnasta: brttiläisen uutismedia Guardianin mukaan 300 työntekijää jatkaa merkkien suunnittelun ja myynnin tehtävissä Asoksella.Palmroth alkaa valmistaa kenkiä maissiöljystä ja vaatejätteestä

Lähes satavuotias suomalainen kenkämerkki Palmroth ottaa käyttöönsä uusia innovatiivisia materiaaleja: yritys lanseeraa pian vegaanisen kenkämalliston, jonka valmistuksessa on käytetty maissiöljypohjaista biomassaa sekä muovipulloista ja vaatejätteestä saatua kierrätettyä polyesteriä.

Palmrothin pääsuunnittelija Anu Haalahti kertoo tiedotteessa, että uudet materiaalit on kehitetty yhdessä Palmrothin italialaisen tuotantokumppanin kanssa. Kehitystyössä on huomioitu etenkin materiaalien ympäristövaikutukset, jotka ovat huomattavasti nahkakenkiä tai muita synteettisiä jalkineita pienemmät. 

– Valmistajan mukaan uuteen materiaaliin käytettiin 44 prosenttia vähemmän luonnonvaroja verrattuna muuhun synteettiseen materiaaliin. Kengän todellinen hiilijalanjälki on kuitenkin vaikea laskea tarkasti, koska kengissä on niin paljon komponentteja ja esimerkiksi käyttöikäkin vaikuttaa lopullisiin ympäristövaikutuksiin, kertoo Haalahti.

Palmroth uskoo vegaanisen kenkämallistonsa vetoavan erityisesti nuorempiin kuluttajiin. Palmroth Vegtile -nimiseen mallistoon kuuluu kolme kenkämallia: klassinen loaferi, sirot korkokengät ja perinteiset nilkkurit. Kengissä on hohtava, vettähylkivä pinta ja käärmemäinen pintatekstuuri.

Mallisto tulee myyntiin 12. helmikuuta.Kuvat Marimekko, Topshop, Palmroth

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.