H&M:n kevään Studio-malliston napit on poimittu Intian kaduilta

H&M:n kevään Studio-mallistossa nähdään kierrätysnappeja. Malliston vaatteiden napit on osittain valmistettu muovista, jonka jätteenkerääjät ovat poimineet Intian kolmanneksi suurimman kaupungin, Bangaloren, kaduilta. Buttons with impact -nappikampanja on osa H&M Groupin ja vaikuttajaorganisaatio Hasiru Dala Innovationsin jatkuvaa yhteistyötä.

Intiassa on arviolta 1,5–4 miljoonaa jätteenkerääjää. Heidän keräämänsä muovijäte on arvokasta materiaalia vaatealalle, joka yrittää kavuta mukaan kiertotalouden rattaisiin. Buttons with impact -kampanjasta hyötyvät ennen kaikkea jätteenkerääjät, jotka saavat Hasiru Dala Innovationsin kautta kohtuullisen korvauksen työstään.

H&M:n tavoitteena on, että kuluvan vuoden aikana kaikissa ketjun Intiassa valmistetuissa napillisissa tuotteissa käytettäisiin vain kierrätysmuovista tehtyjä nappeja.

H&M SS23 Studio -mallisto lanseerataan hm.comissa 2. maaliskuuta.

Nanso hyödyntää uudessa mallistossaan käytettyjä tuotteitaan

Suomalainen naisten vaatteita ja kodintekstiileitä valmistava Nanso lanseeraa malliston, joka antaa merkin vaatteille uuden elämän. Uusi elämä -niminen mallisto koostuu sekä uusista että hyväkuntoisista käytetyistä vaatteista, jotka ovat palautuneet Nansolle esimerkiksi pienen virheen vuoksi. Vaatteet kunnostaa suomalainen vaatteiden ja asusteiden korjauspalvelu Menddie.

Uusi mallisto on jatkoa Nanson ja Menddien yhteistyölle. Nanso myöntää kaikille vaatteilleen vuoden mittaisen takuun, jonka aikana asiakas voi korjauttaa tuotteen maksutta. Takuukorjaukset tekee Menddie.

Uusi elämä -mallisto tulee myyntiin maaliskuussa valikoituihin Nanso-myymälöihin.

Muotoilija Klaus Haapaniemen teoksia esille Malvaan

Muotoilija Klaus Haapaniemi tuo Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvaan taianomaisen vaeltajien leirin. Vaeltajat-nimisessä näyttelyssä on esillä Haapaniemen kankailla katettuja, telttoja muistuttavia tekstiiliteoksia, jotka kätkevät sisäänsä lasiveistoksia. Näyttelyyn kuuluu myös mediataideteoksia.

Valtion muotoilupalkinnon vuonna 2018 saanut Haapaniemi on tämän hetken Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia muotoilijoita. Hänet muistetaan erityisesti Iittalalle suunnitelluista Taika- ja Tanssi-astiastoista sekä Kansallisoopperan Ovela kettu -teoksen lavastuksesta ja puvustuksesta.

Vaeltajat Malvassa 3.3.–3.9.

Pharrell Williams Louis Vuittonin miesten muodin luovaksi johtajaksi

Ranskalainen luksusmuotitalo Louis Vuitton on nimittänyt amerikkalaisen muusikko ja musiikkituottaja Pharrell Williamsin luovaksi johtajakseen. Williams ei ole ensimmäistä kertaa tekemisissä luksusbrändin kanssa: Louis Vuitton teki yhteistyömalliston Williamsin kanssa sekä vuonna 2004 että 2008.

Nimitysuutinen sai osakseen yllättyneitä ja ilahtuneita reaktioita mutta herätti myös kritiikkiä: osa arveli muotitalon kalastelevan rekrytoinnillaan vain mediahuomiota – ja sehän onnistui. Uuden luovan johtajan kykyjä pääsee arvioimaan kesäkuussa, kun ensimmäinen Williamsin luotsaama miesten mallisto nähdään Pariisin muotiviikoilla.Kuvat brändit ja Cody Gallo / Unsplash

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.