Tässä juttusarjassa Fashion Finland seuraa Muodin huipulle -tosi-tv-ohjelmaa ja esittelee viikoittain kisasta pudonneen suunnittelijan. Nyt itsestään kertoo Reetta Hellgren, 33.

”Olen koulutukseltani sekä vaatemuotoilija että rakennusarkkitehti. Valmistuin Kuopion muotoiluakatemiasta kymmenen vuotta sitten, mutta en ollut silloin vielä löytänyt omaa vahvaa tyyliä, jotta olisin voinut viedä uraa eteenpäin. 

Arkkitehtoninen osaaminen tukee muotisuunnittelijuuttani: molemmat ovat luovia aloja, joilla tuotetaan ihmisille kokemuksia. 

Suunnitellessani vaatteita teen dramaattista ja näyttävää, joskus outoakin. En pelkää voimakkaidenkaan tunteiden herättämistä, vaan pyrin rikkomaan perinteisiä rajoja ja luomaan käyttäjän persoonaa heijastelevia vaatteita. Yksilöllisyyden korostamisen kautta edistän samalla kestävää muotia.

Estetiikassani yhdistyvät arkkitehtuuri ja drag-kulttuuri. Kiinnostuin dragista viitisen vuotta sitten RuPaul’s Drag Race -tosi-tv-ohjelman innoittamana. Myös moni ystäväni harrastaa dragia. Olen tehnyt korsetteja ja muita esiintymisasuja oululaiselle drag-artisti Miss Lumierelle eli Ville Asikaiselle sekä ystävilleni. Ammennan drag-asuista inspiraatiota myös käyttövaatteisiin.

Sateenkaariyhteisö on minulle voiman lähde kaikilla elämänaloilla. Sen ansiosta olen voinut olla avoin oman seksuaalisuuteni suhteen. En mielestäni näytä stereotyyppiseltä lesbolta. Omalla esimerkilläni haluan osoittaa, että tyyli ei kerro ihmisestä ihan kaikkea.

Muodin huipulle -ohjelmaan osallistuminen oli kokemuksena mahtava ja ikimuistoinen. Ensimmäinen runway jännitti, mutta kun näin tuomareiden reaktiot ja Mertin taputtavan asulle, tiesin, että jotain meni oikein. Mert on muotisuunnittelija-skenessä esikuvani.

Kuvausten aikana tajusin, että osaan toimia hyvin paineen alla ja tehdä tarvittaessa nopeitakin päätöksiä. Mentori Sofian ja tuomareiden kommenttien ansiosta löysin uusia puolia suunnitteluestetiikkaani.

Nyt keskityn House of Hell -brändini rakentamiseen ja kasvattamiseen, jotta löytäisin vakaan asiakaskunnan. Haaveeni on suunnitella joskus asuja RuPaulille tai Lady Gagalle.”

Ohjelman kahdeksannessa jaksossa eli semifinaalissa kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella juhla-asu hiustyylin inspiroimana.Teksti Johanna Rämö
Kuvat MTV

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.