Tässä juttusarjassa Fashion Finland seuraa Muodin huipulle -tosi-tv-ohjelmaa ja esittelee viikoittain kisasta pudonneen suunnittelijan. Nyt itsestään kertoo Mauro Severino, 24.

”Vuonna 2018 olin kavereitteni kanssa Ruisrockissa. Mielestäni artistit eivät näyttäneet siltä, miltä isoilla lavoilla kuuluisi näyttää. Halusin alkaa suunnitella esiintymisasuja.

Vaikka epäilin taitojani, hain opiskelemaan Tampereen seudun ammattiopistoon. Kesällä 2022 valmistuin, ja nyt minulla on sekä merkonomin että tekstiili- ja muotialan tutkinnot. Sain ostaa koululta halvalla vanhan teollisuusompelukoneen. Se on tukipilarini ja paras kaverini. Teen sillä kaiken.

Haluan, että vaatteeni ovat kuin taidetta. Pukuja käyttävä faijani ja setäni ovat muotigurujani. He ovat ideapankkeja, joiden tyylit inspiroivat sekä omaa pukeutumistani että suunnittelutyötäni.

Perhe on suurin tukijani kaikessa, mihin ryhdyn. Minulla on tatuointi, jossa on numerosarja 257. Se on perhekoodi ja onnenlukuni: numero kaksi tarkoittaa vanhempiani, jotka ovat saaneet viisi lasta. Yhteensä meitä on seitsemän. 

Viime kesänä järjestin muotinäytöksen ystäväni Kalisto Amudengin kanssa ravintola Groovyn terassilla Käpylässä. Kalisto on iso tekijä somessa ja auttanut myös minua menestymään. En voinut uskoa, kun päiväksi valikoitui sattumalta 25.7. Tapahtumasta tuli täydellinen.

Muodin huipulle -ohjelman kuvauksissa kaikki pitivät huolta toisistaan. Vaikka kyseessä olikin kilpailu, kaikki auttoivat toisiaan. Ajattelen, että muiden menestys on myös minun menestykseni. Avaamme ovia toisillemme ja muille muodista kiinnostuneille.

Ohjelman myötä opin pyytämään apua. Osasin ommella piilovetoketjun, mutta Suvin neuvojen ansiosta osaan tehdä sen nyt paremmin.

Kuvaan suunnittelu- ja ompeluvideoita Tiktokiin, missä minulla on yli 14 000 seuraajaa. Toivon olevani motivaation lähde erityisesti nuorille. Moni on viestinyt, että on takiani alkanut ompelemaan. Se on minulle merkittävä saavutus.

Olen päässyt tähän pisteeseen neljän vuoden työllä. Elän unelmaani. Kaikki on mahdollista, jos uskoo itseensä.”

Sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella näyttävä avant garde -luomus Kierrätyskeskuksesta kerätyistä materiaaleista.Teksti Johanna Rämö
Kuvat MTV

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.