Tässä juttusarjassa Fashion Finland seuraa Muodin huipulle -tosi-tv-ohjelmaa. Nyt itsestään kertoo kärkikolmikkoon ja finaaliin yltänyt Miro Hämäläinen, 31.

”Viisivuotiaana piirsin neuvolassa kuvan prinsessasta ja mekosta. Neuvolan täti kommentoi, että ehkä minusta tulee seuraava Christian Dior. Kotimatkalla autossa äiti selitti minulle, mikä muotisuunnittelija on. Päätin siltä istumalta, että sellainen minusta tulee. Jossain vaiheessa halusin olla myös naispoliisi ja hevonen, mutta niistä kumpikaan ei toteutunut.

Opiskellessani Gerrit Rietveld Academiessa Amsterdamissa tapasin kumppanini ja jäin sille tielle. Valmistumisen jälkeen vuonna 2018 perustin koulukaverini kanssa oman merkin. Englantilainen luksusverkkokauppa Matches Fashion halusi ostaa debyyttimallistomme. Neljän vuoden ajan teimme kolmesta neljään mallistoa vuodessa. Diili kannatteli meidät koronan läpi.

Sitten kävi kreisi juttu: Adele palasi tauon jälkeen julkisuuteen merkkimme mekkoon pukeutuneena. Media uutisoi villinä laulajan muuttuneesta ulkonäöstä ja samalla brändimme sai maailmanlaajuista näkyvyyttä.

Suunnittelijana tykkään vähän kiusallisesta. Haluan aiheuttaa vaatteillani vaivaantuneen olon esimerkiksi odottamattomilla materiaali- ja väriyhdistelmillä. Suunnittelen vaatteita naisille, sillä koen, että siten voin hullutella ja olla villimpi kuin jos suunnittelisin miehille.

Muodin huipulle -ohjelmaan osallistuminen lisäsi itsevarmuuttani – ja sitä lähdin hakemaankin. Lähetin lavalle joka kerta asioita, joista tykkäsin ja joista olin ylpeä.

Muodin parissa ihmiset voivat olla tosi ikäviä toisilleen epävarmuuden takia, mutta kuvauksissa mitään kitkaa ei ollut. Olimme kaikki hyvää pataa keskenämme. Kuvauspäivien päätteeksi kävimme yhdessä hotellin spa-osastolla saunomassa.

Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä isossa tiimissä eurooppalaisessa muotitalossa. Amerikka ei ole minua varten, sillä siellä elämä on kituuttamista, jos ei ole megarikas. En allekirjoita sitä, että asioita voi ansaita vain raatamalla. Amerikkalaisen unelman sijaan tavoittelen eurooppalaista unelmaa: ei tarvitse olla rikas ollakseen onnellinen.”

Teksti Johanna Rämö
Kuvat MTV

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.