Tässä juttusarjassa Fashion Finland seuraa Muodin huipulle -tosi-tv-ohjelmaa. Nyt itsestään kertoo kärkikolmikkoon ja finaaliin yltänyt Carla Nordlund, 29.

”Yläasteikäisenä vietin paljon aikaa vaatekaupoissa, mutta en koskaan ajatellut, että voisin tehdä muodista uran. Myöhemmin joku kertoi minulle Muotoiluinstituutista, ja nyt opintojani on jäljellä enää puoli vuotta. Muoti on minulle koko elämä.

Suunnittelijana haluan kyseenalaistaa pukeutumisen normeja ja haastaa ihmisten oletuksia. Rajojen rikkominen on hauskaa ja tarpeellista. Esimerkiksi pukukoodeille on aikansa ja paikkansa, mutta niiden sisällä voi tehdä juttuja, joita ei vielä ole nähty.

Muodin huipulle -ohjelman tehtävän tuomaroinnissa Sami Sykkö kysyi, osaanko tehdä muuta kuin poimuttaa. Se kommentti meni ihon alle, enkä edes vastannut kysymykseen. Toivon hänen tietävän, että osaan kyllä muutakin.

Kuvausten aikana aloin löytää suunnittelijaidentiteettiäni ja luottaa omiin kykyihini. Koulussa ei ole ollut vastaavia tehtäviä, joissa olisin päässyt yhtä syvälle tekemiseen ja omaan mielenmaailmaani. 

Hiukseni eivät näy yhdessäkään ohjelman jaksossa, sillä minulla oli kuvauksissa aina huivi, lippis tai huppu päässä. Syynä oli aluillaan oleva hiustenkasvatusprosessi. Olin vuoden verran kalju ja nautin siitä, mutta nyt tavoittelen lyhyttä polkkatukkaa.

Kirjoittaminen on aina ollut minulle helppoa, vaikkei minulla siihen koulutusta olekaan. Ultimaattinen life goal olisi olla jonain päivänä Voguen päätoimittaja. Sitä ennen aion kuitenkin valmistua ja tehdä upean opinnäytetyömalliston. Haaveilen myös omasta vaatemerkistä, jonka alla valmistaisin vaatteita myytäväksi, lainattavaksi ja vuokrattavaksi.”

Teksti Johanna Rämö
Kuvat MTV

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.