Tässä juttusarjassa Fashion Finland seuraa Muodin huipulle -tosi-tv-ohjelmaa. Nyt itsestään kertoo kärkikolmikkoon ja finaaliin yltänyt Katariina Kekoni, 28.

”Äitini opetti minut shoppailemaan vastuullisesti, ja käyn edelleen ostoksilla UFFissa, Fidassa ja Kierrätyskeskuksessa. Vastuullisuus on minulle tärkeä aihe, sillä suunnittelijana koen olevani osaltani vastuussa alan ongelmien ratkomisesta.

Olen valmistunut muusikoksi Pop & Jazz Konservatoriosta. Sitä ennen opiskelin hetken Hämeen ammattikorkeakoulun vestonomilinjalla. Suunnittelijan urani käynnistyi Nelli Matulalle tekemästäni punaisesta esiintymisasusta. Asun ansiosta muutkin kiinnostuivat taidoistani, ja nykyään asiakkaitani ovat muun muassa Bess, Portion Boys ja Cyan Kicks.

Hain mukaan Muodin huipulle -ohjelmaan, koska halusin laittaa itseni likoon. Olen käynyt armeijan, ja lähdin sinne aikoinani samalla ajatuksella. Molemmat kokemukset laittoivat pääkopan sekaisin ja pistivät miettimään, millainen olen ja mihin kaikkeen pystyn. Nyt tiedän, että pystyn kymmenessä tunnissa ihmeisiin: tekemään kuusiosaisen asun. 

Kuvauksissa energiani mätsäsivät erityisesti Miron ja Carlan kanssa. Upea ystävyytemme on jatkunut kameroiden ulkopuolellakin. Voisinpa nähdä kaikkia kisaajia useammin!

Tuomarit kysyivät, olenko muotisuunnittelija vai esiintymisasujen tekijä. Olen suunnittelija. Teen eri asiakkaille monipuolisesti erilaisia asioita. Tunnistan hyvin esiintymisasujen ja muodin päämäärien eron, vaikka se voikin joskus olla häilyvä. Rakastan molempien luomista. Nautin muodin filosofisiin pohdintoihin syventymisestä. Esiintymisasuissa pidän näyttävyydestä, ja se tulee väistämättä mukaan myös muotiluomuksiini.

Pääsin Aalto-yliopiston muodin linjalle kolmannella yrittämällä. Se oli monen vuoden työn tulos. Tilaustyöt vievät tällä hetkellä aikaani, mutta päämääränäni on käydä koulu loppuun. Olen opiskellut kaikenlaista ja tehnyt ikäisekseni paljon töitä. Olen kuitenkin aina päätynyt vaatealalle – se on merkki siitä, että tällä tiellä kannattaa jatkaa.”

Teksti Johanna Rämö
Kuvat MTV

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.