Kirsti Paakkasesta suunnitteilla elokuva

Valkokankaalla saatetaan nähdä pian muotikaupan suurnimen Kirsti Paakkasen ainutlaatuinen tarina. Suunnitteilla oleva elokuva perustuisi Ulla-Maija Paavilaisen Paakkasesta kirjoittamaan, huhtikuussa ilmestyneeseen menestyskirjaan Suurin niistä on rakkaus.

Kirjassa kerrataan Paakkasen matkaa köyhän kodin tytöstä bisneslegendaksi ja Marimekon pelastajaksi.

Suunnitellun elokuvan toteuttaisi uusi elokuvayhtiö Aurora Studios, joka keskittyy kotimaisten pitkien elokuvien kehittelyyn, rahoitukseen ja levitykseen. Yhtiö on käynnistänyt jo toistakymmentä projektia, joissa kirjoista tai alkuperäisistä käsikirjoituksista kehitetään tulevina vuosina kuvattavia täyspitkiä elokuvia.

Paakkasen kirjan julkaissut Otava on yksi uuden elokuvayhtiön perustajista. Aurora Studios on kuitenkin itsenäinen toimija, ei osa Otava -konsernia.


Marimekko palaa Marikulmaan

Helsingin keskustan muotikauppojen tarjonta astuu tulevaan – palaamalla menneeseen. Marimekon Marikulma tekee paluun yhdelle kaupungin keskeisimmistä kauppapaikoista Pohjoisesplanadille. Myymälää remontoidaan parhaillaan ja se avautuu myöhemmin tänä vuonna.

Liiketilassa ovat Marimekon ensimmäisen Marikulman jälkeen toimineet esimerkiksi luksusvaatteisiin ja -asusteisiin erikoistuneet muotiliikkeet Nina`s ja Fere.


Zalando ottaa valikoimiinsa muotiketju Lindexin tuotteet

Verkkojätti Zalando alkaa myydä muotiketju Lindexin vaatteita ja asusteita. Yhteistyön tarkoituksena on vahvistaa Lindexin asemaa kansainvälisenä muotibrändinä. Zalandon avulla muotiketjun tuotteet tulevatkin 32 miljoonan asiakkaan saataville Euroopassa.

Ensimmäiset Lindexin tuotteet tulevat myyntiin Zalandolla jo tällä viikolla. Valikoima laajenee kesän aikana, ja myyntiin on tulossa naisten muotia, alusasuja ja lastenvaatteita.


Lapuan Kankurit avaa pop-upin kotimaisille asuste- ja sisustusmerkeille

Lifestyle-merkki Lapuan Kankurit avaa kesän ajaksi tehtaanmyymälänsä yhteydessä sijaitsevan pop-up -tilan suomalaisille asuste- ja sisustusmerkeille. Pop-up sijaitsee Lapualla, ja sen ovet avautuvat tänään maanantaina.

Myynnissä on esimerkiksi Terhi Pölkin kenkiä sekä Woodnotesin ja Juha Koskelan sisustustuotteita.


Ryijyn neljä vuosisataa Taidehallissa marraskuussa

Helsingin Taidehalliin avautuu marraskuussa uusi näyttely, jonka pääosassa ovat suomalaiset ryijyt. Kudottua kauneutta -niminen näyttely esittelee ryijykeräilijä Tuomas Sopasen kokoelmasta valikoituja ryijyjä 1700-luvulta nykyhetkeen. Ryijyjä on esillä noin sata, ja kyseessä on laajin Suomessa yhdellä kertaa nähty kokonaisuus.

Esillä olevissa kansanomaisissa ryijytyypeissä ja malleissa näkyvät niiden käyttötarkoitus, paikkasidonnaisuus ja tekijänsä kädenjälki. 1900-luvulla ryijyjä alkoivat suunnitella myös kuvataiteilijat, arkkitehdit ja tekstiilitaiteilijat, ja niissä toistuvat esimerkiksi luonnonaiheet sekä geometriset muodot ja kuviot.

Näyttelyn kuratoinnista vastaavat Tuomas Sopanen, taidehistorioitsija Juha-Heikki Tihinen ja näyttelypäällikkö Eeva Holkeri.

Kudottua kauneutta – suomalaisen ryijyn neljä vuosisataa on esillä 7.11.2020–3.1.2021 Helsingin Taidehallissa.


Teksti Ida Rantala Kuvat Otava, Marimekko, Lindex, Terhi Pölkki, Kari Jämsén


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.