Marimekko lanseerasi lifestyle-lehden

Marimekko on lanseerannut Mari -nimisen lifestyle-lehden yhteistyössä suomalaisen, maailmallakin arvostetun SSAW -lehden päätoimittaja Chris Vidal Tenomaan kanssa. 122-sivuisen lehden kannessa on huippumalli Suvi Riggs (os. Koponen), jonka lehteen kuvasi hänen miehensä, valokuvaaja Tyler Riggs, perheen kotikulmilla Kaliforniassa.

Marimekko tunnetaan kukkakuoseistaan, ja kukat ovatkin Mari-lehden ensimmäisen numeron teema. Lehdessä kukista kerrotaan osana muodin historiaa, ja myös kymmenen valokuvaajaa kertoo rakkaimmista kukistaan. Lehteä varten kukkia on kuvattu myös marimekkolaisten kodeissa ympäri maailmaa.

Mari-lehti ei ole myynnissä, vaan sen saa lahjaksi, kun tekee ostoksia yli 50 eurolla Marimekon verkkokaupassa.

Marimekon uudessa printtilehdessä nähdään suomalainen huippumalli Suvi Riggs.
Kukat ovat ensimmäisen Mari-lehden teema.


Hallitukselta lisää tukea yrittäjille, myös oikeus työttömyysturvaan astui voimaan

Hallitus lupasi eilisessä kehysriihessään koronaviruksen vuoksi ahdingossa oleville yrityksille lisätukea 450 miljoonaa euroa. Summasta 100 miljoonaa euroa kohdistetaan Business Finlandin avustuksiin, 200 miljoonaa euroa ELY-keskusten avustuksiin ja 150 miljoonaa euroa yksinyrittäjien tukemiseksi.

Yritys voi hakea tukea ELY-keskuksesta, jos se työllistää korkeintaan viisi ihmistä. Tätä suuremmat yritykset hakevat tukea Business Finlandilta. Yksinyrittäjät ja elinkeinonharjoittajat hakevat tukea kunnilta. Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta, jolla yrittäjä voi maksaa esimerkiksi tila- ja laitekuluja sekä kirjanpito- ja toimistomenoja. Kunnat tiedottavat alueensa yrittäjille, kun tukea voi alkaa hakea.

Myös laki yrittäjän oikeudesta työttömyysturvaan on nyt astunut voimaan. Tämä tarkoittaa, että yrittäjä voi poikkeuksellisesti ilmoittautua TE-toimistoon työnhakijaksi ja saada väliaikaisesti tukea 724 euroa kuukaudessa koronaviruspandemian aiheuttamassa kriisissä. Työttömyysturvaa voi saada ilman, että lopettaa yrityksensä. Yrittäjän pitää ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistoon 15. huhtikuuta mennessä, jotta hän voi saada etuutta jo koronakriisin puhkeamisen alkumetreiltä eli 16. maaliskuuta alkaen. Työttömyysturvaa voi saada muiden tukien, kuten yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen suunnattujen avustusten lisäksi.


Stockmann hakeutui yrityssaneeraukseen

Stockmann on hakeutunut yrityssaneeraukseen, koska yrityksen mukaan koronaviruspandemia on muutamassa viikossa heikentänyt sen myyntiä ja toimintamahdollisuuksia merkittävästi. Eilen keskiviikkona Helsingin käräjäoikeus antoi määräyksen yrityssaneerauksen aloittamisesta.

Stockmann kertoi tiedotteessaan, että digitaalisen asioinnin kasvu ei koronapandemian synnyttämässä poikkeustilanteessa riitä korvaamaan asiakasmäärien erittäin voimakasta laskua. Yrityssaneerauksen tarkoituksena on tervehdyttää liiketoimintaa, jotta yritys voisi menestyä taas tulevaisuudessa. 

Stockmann-konserni uudisti viime vuonna strategiansa ja käynnisti kustannussäästöjä ja tehostamistoimia käsittävän uudistumisohjelman. Se toi jo tuloksia ja näkyi viime vuoden tilikaudella positiiviseksi oikaistuna liiketuloksena. Yhtiön liiketoiminnan kehitys jatkui myös tämän vuoden tammi‒helmikuussa edellisvuotta parempana.


Teksti Ida Rantala Kuvat Marimekko, Stockmann

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.