Sinkkuelämää-tähti avaa kenkäpuodin

Sinkkuelämää-televisiosarjassa tyyliniekka Carrie Bradshaw tunnetusti rakasti korkokenkiä, ja aivan erityisesti Manolo Blahnikin korkoja. Sarjan myötä Carrien näyttelijästä Sarah Jessica Parkerista tuli tyyli-ikoni, joka on jo pidemmän aikaa kehittänyt omaa kenkäbisnestään.

Nyt Parker on ilmoittanut avaavansa huhtikuussa lippulaivamyymälän New Yorkin ytimeen, kenkäsuunnittelija Manolo Blahnikin entiseen liiketilaan. SJP by Sarah Jessica Parker -nimisessä myymälässä tullaan myymään tv-tähden suosituimpia kenkämalleja ja niiden lisäksi aurinkolaseja, kynttilöitä, tuoksuja, kirjoja ja rantapyyhkeitä.

Parkerin veto on ainutlaatuinen, sillä julkkisvaikuttajien perustamat muotibrändit käyvät harvoin kauppaa kivijalassa. Parkerin vuonna 2014 perustamalla kenkäbrändillä on ennestään kuusi myymälää muun muassa Kanadassa, Abu Dhabissa ja Dubaissa.


Muoti risteilee Itämerellä – koronavirus ei toistaiseksi vaikuta ohjelmaan

Eckerö Line virkistää matkustajiensa maaliskuuta muodilla. M/s Finlandialla järjestetään ensimmäistä kertaa lähes kuukauden mittainen Fashion Festival, jonka aikana laivalla nähdään muun muassa muotinäytöksiä, työpajoja ja valokuvanäyttely.

Fashion Festivalin muotinäytöksissä esitellään Ivana Helsingin kevätmallisto sekä uniikkeja haute couture -asuja. Näytöksen malleina nähdään ammattimalleja ja laivan omaa henkilökuntaa. Ivana Helsingin pääsuunnittelija Paola Suhonen on tehnyt festivaalille myös oman tunnuskuosin.

M/s Finlandialla on koko festivaalin ajan esillä valokuvaaja Janita Aution muotiaiheinen valokuvanäyttely sekä Paola Suhosen Fashion Film Loop -teos. Stylisti Vesa Silver kertoo työstään ja kevään trendeistä lauantaina 21. maaliskuuta. 

Risteilymatkustajilla on mahdollisuus päästä toteuttamaan omia muotivisioitaan kädentaitojen työpajoissa, ja tuunata hiuskoruja kierrätysmateriaaleista workshopeissa. Laivalla opetellaan myös korkokenkäkävelyä ja kampausten tekoa.

Koronaviruksella ei toistaiseksi ole ollut vaikutusta ohjelmaan.

– Ohjelma jatkuu aivan suunnitelmien mukaan. Meillä on ollut laivoilla tehostettu siivous ja pintojen desinfiointi käytössä jo viikkoja. Toki jos joku esiintyjistä sairastuu, tällä aikataululla on vaikea saada korvaavaa esiintyjää, kertoo Eckerö Linen asiakaskokemusjohtaja Kaisa Kartano.

Fashion Festivalia vietetään m/s Finlandialla 29. maaliskuuta asti.


Maailman pohjoisin muotinäytös jääveistosten keskellä Rovaniemellä – pienin ohjelmamuutoksin

Arctic Design Week -kaupunkifestivaalia vietetään Rovaniemellä ensi viikolla. Kyseessä on maailman pohjoisin muotoilufestivaali, joka tuo yhteen muotoilun ystävät, ostajat ja myyjät. Tänä vuonna pääteemana ovat kestävän ja vastuullisen muotoilun uusimmat tutkimukset ja menestyksellisimmät liikeideat. 12. kertaa järjestettävä tapahtuma käynnistyy näillä näkymin suunnitellusti koronaviruksesta huolimatta.

– Päivä päivältä seurataan tilannetta ja paikallisten viranomaisten antamia suosituksia. Nyt näyttää siltä, ettei Arctic Design Weekia peruuteta, kertoo Arctic Design Weekin tuottaja Taina Torvela.

Pieniä muutoksia on kuitenkin tullut ohjelmaan. ÄÄRI Arctic Design Expo -messut perutaan ja valmistelut ensi vuoden osalta käynnistetään viipymättä. Myös muotoilufoorumit siirretään verkkoympäristössä toteutettavaksi.

Arctic Design Week huipentuu muotinäytökseen 22. maaliskuuta. Näytöksessä nähdään pohjoissuomalaisia suunnittelijoita ja yrityksiä sekä Rovaniemen yliopiston opiskelijamallistoja. Näytös toteutetaan Lordin aukiolla jääveistosten ja lumen keskellä.

Näytöksen tuottaa Fashion Model Agency yhteistyössä Rovaniemen Kehitys Oy:n kanssa.


A.F. Vandevorst laittaa pillit pussiin

Belgialainen A.F. Vandevorstin muotitalo lopettaa toimintansa. An Vandevorstin ja Filip Arickxin 22 vuotta sitten perustama brändi on ollut yksi maansa tunnetuimmista muotiyrityksistä.

Perustajat kertovat tiedotteessaan, että lopettaminen johtuu muotimaailman muuttumisesta. Heidän mukaan muotikaupasta on tullut yhä epävarmempaa ja luovuuden ja kaupallisuuden yhdistämisestä haastavampaa.

A.F. Vandevorst lopetti valmisvaatelinjansa jo vuonna 2017. Viime vuodet se on tuottanut ainoastaan sesongittomia pienmallistoja. Tällä hetkellä kaupoissa oleva mallisto jää brändin viimeiseksi.

Teksti Ida Rantala Kuvat SJP Collection, Ivana Helsinki, A.F. Vandevorst

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.