Kaupallinen yhteistyö: Tokmanni Oy


Arjen käyttövaatteita suomalaisilta suomalaisille. Siinä voisi olla päivittäistavarajätti Tokmannin slogan.

Harva tietää, kuinka suuri vaatekauppa Tokmanni on – se myy kymmeniä miljoonia muotituotteita vuosittain ja kuuluu kolmen suurimman vaatemyyjän joukkoon Suomessa. 

Tokmannin vaatteilla on monta valttia: ne ovat edullisia, Suomessa suunniteltuja ja niitä on helppo ostaa – siinä samassa, kun ostaa kotiin uusia lautasia, kylpypyyhkeitä, kosmetiikkaa tai ruokatuotteita. 

Tokmanni on nostanut riman korkealle myös vastuullisuustyössään – esimerkiksi vuoteen 2024 mennessä Tokmannin omien vaatemerkkien puuvilla on täysin kierrätettyä ja sertifioitua. Yritys tekee tiiviisti töitä myös esimerkiksi tehtaiden ja hankintaketjujensa ympäristövaikutusten vähentämiseksi, ja on mukana myös Aalto-yliopiston tekstiilimuodin vastuullisuutta edistävässä Finix-hankkeessa.

Tokmanni myy enimmäkseen omassa talossa suunniteltuja vaatteita. Yritys tuottaa kuusi omaa mallistoa vuosittain, ja sen pukeutumisen tiimiin kuuluu 20 ihmistä – esimerkiksi mallimestareita, suunnittelijoita ja ostajia.

Seuraavaksi Tokmanni uudistaa miestenvaatemallistonsa. Mallistoista halutaan entistä houkuttelevampia, tuotteiden yhdisteltävyyttä halutaan parantaa ja vaatteiden ostokokemukseen ja elämyksellisyyteen satsata.

Kasvunsa ja uudistumisensa tueksi Tokmanni etsii joukkoonsa kaupallisen vaatemuodin huippuosaajaa, joka haluaa olla mukana nostamassa Tokmannin miestenmuodin valikoimaa ja profiilia uudelle tasolle.Tokmanni haluaa kuulla sinusta, jos olet ammattitaitoinen vaatesuunnittelija, joka tuntee miesten pukeutumisen trendit, muodin vähittäiskaupan ja osaa suunnitella ja mitoittaa tuotteita.

Suunnittelija vastaa kilpailukykyisten, kaupallisten ja ajanmukaisten Private Label – mallistojen suunnittelusta, konseptoinnista ja kehittämisestä sekä mitoituksesta, tuotannon ohjeistuksesta ja tuotteiden laadusta Tokmannin strategian sekä konseptin mukaisesti yhteistyössä tiiminsä kanssa.

Suunnittelija pääsee tekemään yhteistyötä Tokmannin suunnittelija- ja konseptitiimin sekä muiden sisäisten sidosryhmien kanssa, varmistaen Tokmannin ilmeen ja konseptin näkymisen ja siirtymisen suunnittelupöydältä asiakkaalle saakka. 

Suunnittelija pääsee kehittämään toimintaa ja hankintaa Tokmannin Shanghain konttorin ja Mäntsälän toimiston välillä siten, että yritys voi varmistaa halpakaupassa vaadittavat kustannustehokkaat toimintatavat.

Mitä odotamme sinulta?

– Vähintään viiden vuoden työkokemusta miestenmuodin suunnittelijan tehtävistä tuontikaupassa. Eduksi lasketaan kaupallisten mallistojen suunnittelu
vähittäiskauppaketjulle.

– Sinulla on tehtävään sopiva vaatesuunnittelijan koulutus ja olet perehtynyt vaatteiden rakenteisiin, materiaaleihin ja tuotetyyppeihin osaten hyödyntää ja jalostaa tietoasi kaupallisessa ympäristössä.

– Sinulla on kokemusta Kauko-idän ja Euroopan toimittajien ja tehtaiden kanssa työskentelystä sekä vaatetehtaan tuotannon prosessien tuntemusta. 

– Vaatesuunnittelu on intohimosi, seuraat kilpailijoita ja aikaasi ja sinulla on näkemystä kaupallisesta muodista. Tunnistat Tokmannin asiakkaalle sopivat tuotteet eri kohderyhmien mallistoihin ja olet aidosti kiinnostunut Tokmannin asiakkaita puhuttelevien tuotteiden suunnittelusta.

– Visuaalinen näkemys, materiaalituntemus, istuvuuden hallinta ja vaatteiden mitoitus ovat vahvuuksiasi. Hahmotat laajojakin kokonaisuuksia ja osaat tehdä pitkän aikavälin suunnittelu- ja kehitystyötä ja saat suunnitelmat toteutumaan.

– Olet perehtynyt laaduntarkkailuun ja haluat kehittää sitä yhdessä valmistajien kanssa. 


Tehtävässä menestyksekkäästi suoriutuminen vaatii myös idearikkautta, tarkkuutta ja kykyä pitää langat käsissä sekä pysyä sovituissa aikatauluissa ja suunnitelmissa. Tilanteiden muuttuessa pystyt vaihtamaan suunnitelmiasi, siedät aikataulupainetta ja pystyt priorisoimaan omia työtehtäviäsi. Haluat ja uskallat tuoda esiin omaa osaamistasi ja näkemyksiäsi suunnittelutiimissä.

Hallitset tavallisimmat toimistosovellukset ja suunnittelijan työkalujen, kuten Adobe Illustratorin, käytön. Teet yhteistyötä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, joten erinomaisten yhteistyötaitojen lisäksi työssä on tarpeen pystyä kommunikoimaan sujuvasti suomen ja englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti. Työhön kuuluvat korona-ajan jälkeen myös ideointimatkat ja vierailut valmistajien tehtaille, joten työ edellyttää matkustusvalmiutta Eurooppaan ja Kaukoitään.

Mitä tarjoamme sinulle?

Tokmanni tarjoaa sinulle hienon mahdollisuuden olla mukana nostamassa Tokmannin pukeutumisen tarinaa uudelle tasolle. Saat monipuolisen tehtävän ja haastavan työn, jossa työpanoksesi vaikuttaa konkreettisesti pukeutumisen tiimin ja koko yrityksen menestykseen.

Pääset työskentelemään innostuneessa, ammattitaitoisessa ja mukavassa yksikössä ja saat toimia yhteistyössä useiden sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa.

Toimimme fiksun ostamisen puolesta ja vastuullinen hankinta on meille tärkeää. Tiimin tavoitteet ja työmoraali ovat korkealla, työ on luovaa ja itsenäistä, ja sinun näkemyksiäsi kysytään ja arvostetaan. Tokmannilla saat mielenkiintoisten ja haastavien työtehtävien lisäksi hyvät kehittymis- ja koulutusmahdollisuudet, etätyömahdollisuuden sekä suuren konsernin henkilöstöedut. 

Työtehtävä on vakituinen ja toimipisteesi sijaitsee Tokmannin hallinto- ja logistiikkakeskuksessa Etelä-Mäntsälässä Lahden moottoritien varrella noin 30 minuutin ajomatkan päässä kehä III:lta.

Hae tehtävää sähköisen hakulomakkeen kautta mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 12.4.2021. Mainitse hakemuksessasi palkkatoiveesi ja kerro myös, miten kehittäisit Tokmannin miestenmuodin valikoimaa.


Lisätietoja saat Tokmannin ostoryhmäpäällikkö Timo Karangolta, timo.karanko@tokmanni.fi p. 0207286519. 


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.