Miki Liukkonen, 32, on Fashion Finlandin uusi bloggaaja. Liukkonen on kirjailija ja runoilija, joka esittelee Fashion Finlandin lukijoille seuraavan neljän viikon aikana suosikkivaatteensa, suosikkivärinsä, suosikkitatuointinsa ja suosikkiluomivärinsä.

”Viisi vuotta sitten minulla oli siloinen olo. Minua kuvattiin siihen aikaan paljon lehtiin, ja olin huomannut, että tatuoinnit tuovat kuviin rosoa ja säröä. Ajatus oli tosi pinnallinen, mutta tatuoinnit erottavat minut muista kirjailijoista, joilla ei ole tatuointeja.

Monella tatuointeihin liittyy tarinoita: tässä on tatuoituna äitini syntymäpäivä ja tämä on isäni veljen kirjoittama runo. Minulla tatuointeihin ei liity mitään syvällistä. Ne ovat vain kuvia.

Ja että kaduttaako niiden ottaminen? Kaduttaa.

Eniten minua kaduttaa kämmenselissäni olevat tatuoinnit. Moni ajattelee, että ottaa tatuoinnit sellaiseen paikkaan, etteivät ne näy. Että vaikka reiteen. Mutta kun minä menin ensimmäistä kertaa tatuoijalle, sanoin, että laitetaan kämmenselkiin, että ne varmasti näkyvät heti. Että mitä järkeä ottaa tatuointia, jos ei kukaan näe sitä. 

Tatuoija vastasi, että aika rohkea veto. Kämmenselkä on kivulias ja näkyvä paikka.

Ensimmäisten tatuointien jälkeen aloin nopeasti täyttää koko kehoani. Tyhjät kohdat alkoivat näyttää rumilta, ja ne oli pakko täyttää.

Enää en haluaisi, että kämmenissäni olisi mitään. Olen miettinyt tatuointien poistoa. Mutta sitä varten pitäisi säästää rahaa.

Minulla on tatuointeja molemmissa käsivarsissa ja polvessa, ja sen tekeminen kesti saatana kuusi tuntia ja se sattui yhtä paljon kuin viisaudenhampaan poisto ilman puudutusta.

Kun minusta julkaistiin alastonkuva Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä, sain paljon paskakommentteja tatuoinneistani. Että voinko olla kirjailija, kun minulla on tatuointeja.

Kauneimmat tatuointini ovat vasemmassa kädessäni, jossa on kukkia ja perhosia. Ne teki taitava venäläinen.

Vaikea sanoa, kenellä olisi kauniit tai onnistuneet tatuoinnit. Jos totta puhutaan, en edes pidä tatuoinneista.”


Miki Liukkosen uusimman, syksyllä 2021 ilmestyneen teoksen nimi on Elämä: Esipuhe. Sen on kustantanut WSOY. Liukkosen Sivullinen-keskusteluohjelma jatkuu uusin jaksoin YLE Teemalla kesäkuussa.


Kuva Rune Kjelseth

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.