Miki Liukkonen, 32, on Fashion Finlandin uusi bloggaaja. Liukkonen on kirjailija ja runoilija, joka esittelee Fashion Finlandin lukijoille seuraavan neljän viikon aikana suosikkivaatteensa, suosikkivärinsä, suosikkitatuointinsa ja suosikkiluomivärinsä.

”Rakkain asusteeni ovat nahkahousuni. Muilla miehillä on farkut tai puvunhousut, mutta nahkahousut sopivat mun tyyliini. 

Minulla on kahdet mustat nahkahousut, ja molemmat olen löytänyt naisten osastolta.

Käytän nahkahousujani yleensä juhlatilaisuuksissa. Yhdistän ne jamesbondmaiseen puvuntakkiin, koska nahkahousut rikkovat tylsän tyylin ja tekevät asusta kiinnostavan.

Kiistatta nahkahousut ovat hyvän näköiset – ja seksikkäät. Nahka on materiaalina sellainen, että se yhdistetään seksiin. Farkut ovat jaha, ja nahkahousut ovat oho!

Haluan olla yhtä aikaa seksikäs ja älykäs. Se on mahtava yhdistelmä. Mutta nahkahousuistani on sitten seurannut se, että joka saatanan haastattelussa mainitaan, että kirjailijalla oli nahkahousut lavalla. Esiintymään pitäisi mennä puvussa tai villapaidassa, ettei vaatteista kirjoitettaisi.

Kyllä minulle sopii, että pukeutumiseni huomataan. Silti olen joskus ihmetellyt, että ulkokirjalliset seikat kiinnostavat, eikä ajatella, että tuossa istuu yksinkertaisesti kirjailija. Sen sijaan minun mielestäni kirjailija voi olla samaan aikaan kiinnostava ulkoisesti ja sisäisesti.

Näitä kuvassa olevia nahkahousuja olen käyttänyt todella paljon. Kun polveen tuli reikä, korjasin sen ensin teipillä, koska en osannut paikata sitä muuten. Ja mulla sattui olemaan kotona musta vaatelaastari. Ja kyllä se on toiminut: laastari on kestänyt polvessa jo neljä vuotta.”

Miki Liukkosen uusimman, syksyllä 2021 ilmestyneen teoksen nimi on Elämä: Esipuhe. Sen on kustantanut WSOY. Liukkosen Sivullinen-keskusteluohjelma jatkuu uusin jaksoin YLE Teemalla kesäkuussa.


Kuva Tero Ahonen

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.