Meeri Koutaniemi, 33 vuotta, on Fashion Finlandin uusi bloggaaja. Koutaniemi on palkittu valokuvaaja, journalisti ja tunnettu pukeutuja, joka esittelee Fashion Finlandin lukijoille suosikkivaatteensa neljään vuodenaikaan.


”Tämä on monikäyttöhuivini. Rakastan sitä, että vaikka huivi on periaatteessa vain nelikulmainen kangaspala, se voi olla tarvittaessa hame, mekko, toppi, kaulahuivi tai päähine.

Kaikilla huiveilla on persoonallisuus. Yleensä olen löytänyt parhaat huivit vintage-liikkeistä tai kirpputoreilta. Huivin mukavuus on kiinni sen materiaalista.

Lempihuivini on iso silkkihuivi, joka on värjätty käsin ja jota käytän paljon erityisesti keväisin. Löysin sen Balilta ihanasta pikku putiikista. 

Meillä oli mieheni Samin kanssa pieni loma Balilla samalla, kun olin työmatkalla Indonesiassa tekemässä kirjaa tyttöjen ympärileikkauksesta. Balilaisesta raakaruokaravintolasta Sami sai kaksi viikkoa kestäneen ameeban, niin minulla oli sitten aikaa kierrellä ostoksilla.

Kauppa sijaitsi pienellä kujalla ja oli vain muutaman neliömetrin kokoinen. Siellä ei myyty muuta kuin huiveja ja kankaita, jotka oli painettu käsin. Myyjä kertoi minulle, kuinka hienovaraista ja vaativaa silkin valmistaminen ja värjääminen on.

Tässä huivissa yhdistyivät lempivärini. Tässä on käytetty keltaista, punaista, okranoranssia, sinistä ja sinisen violettia ja mustaa. Värit on yhdistetty niin, että koko huivi hehkuu ja siinä on taianomainen hohde. Balilaisessa kaupassa tämä huivi kutsui minua ihan konkreettisesti luoksensa.

Huivikauppias työskenteli paikallisten silkkipainajien kanssa, ja minuun teki vaikutuksen juuri se paikallinen tuotanto.

Otin huivin heti käyttöön Balilla. Ja siellä huiviin olikin helpompi tutustua, koska sää sopi huiville. Huomasin, että pystyin tekemään tästä vaikka mitä asuja.

Minulla on aika paljon huiveja. Lajittelen huivini arkisempiin ja hienompiin. Tämä kuuluu niihin arvokkaampiin. Huivilla pystyy upgrademaan tai downgrademaan asun. 

Kun olen esimerkiksi töissä keramiikkastudiossa, sidon usein huivilla hiukset pois tieltä. Huivi päässä tulee olo, että olen ryhtymässä toimeen. Silloin huivissa on työn tekemisen ja puuhastelun fiilis.

Mutta huivilla voi tehdä myös hyvin juhlavan ja veistoksellisen lookin.

On kymmeniä tai satoja erilaisia tapoja sitoa huivi päähän. Juhlavampaan huivityyliin valitsen isomman huivin tai sidon sen näyttävämmin. Huivin alle voi myös laittaa toisen huivin, ja kasvattaa volyymiä sillä tavalla.

Aloitin aikaisin. Jo ensimmäisen luokan luokkakuvassani minulla on huivi kaulassa. Hattujen käytön aloitin jo ennen koulua. Ensimmäinen päähineeni oli vihreä samettihattu, jonka löysin itse kuusivuotiaana Kuusamon kierrätyskeskuksesta.

Huivi on yksi niistä naisen vaatekappaleista, jotka ovat kulkeutuneet sukupolvelta toiselle. Olen nähnyt vanhoja kuvia, joissa mummollani oli huivi. Huivi on tärkeä osa naisten sukupolvien välillä kulkevaa sanatonta tyyliä.”Kuva Meeri Koutaniemi

Meeri Koutaniemen ja Tehyn valokuvanäyttely Helsingin Postitalon Rajala Galleryssä on auki 8. heinäkuuta asti. Näyttelyn kuvat ja tarinat kertovat hoitoalan ammattilaisista ja heidän työnsä merkityksestä. 

1 kommentti

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.