Krista Siegfrids on laulaja ja juontaja. Hänen läpimurtonsa tapahtui vuonna 2013 Euroviisuissa, joissa Siegfrids edusti Suomea morsiuspuku yllään ja ”Marry Me” -kappaleellaan. Hän asuu nykyisin Amsterdamissa Hollannissa. Fashion Finlandin tyyliblogissaan Siegfrids kertoo elämänsä tärkeimmästä väristä, mekon suosikkipituudesta ja housujen tippumisongelmasta.

”Käytän usein iltapukuja. Aloin hankkia niitä vuonna 2013, joka oli läpilyöntivuoteni. Silloin voitin Uuden Musiikin Kilpailun ja pääsin edustamaan Suomea Euroviisuihin. Tosin ensimmäiseen Emma-gaalaan pukeuduin nahkaan. Stylisti Vesa Silverin kanssa päätimme, että esiinnyn siellä kireässä nahkakorsetissa ja -housuissa. Asu sai paljon huomiota: kaikki mediat kirjoittivat, että asuni oli seksikäs.

Silloin halusin olla räväkkä, mutta myöhemmin olen käyttänyt gaaloissa iltapukuja, joista monet on suunnitellut Katri Niskanen. Suosikkini oli Katrin suunnittelema punainen puku Emma-gaalaan vuonna 2014. Käytin mekkoa uudelleen punaisella matolla Euroviisuissa Tukholmassa 2016, kun olin siellä Ylen töissä ja esiintymässä.

Iltapuku on superkevyt, ja sen helma on pitkä. Se on seksikäs mutta tyylikäs. Vähän kuin monet Jennifer Lopezin puvut: avoin selästä ja decolteesta. Katrin mekko ylläni minulla on myös tosi kaunis olo. Lisäksi se on mukava päällä.

Yritän aina ostaa vaatteita, joita ei tarvitse silittää. Haluan, että voin heittää vaatteet matkalaukkuun ja mennä ne päällä suoraan lavalle.

Olen huomannut, että esimerkiksi hapsu- ja bling bling -mekot ovat hyviä: rullaan ne laukkuun ja nostan sieltä suoraan päälleni.

Kuvassa minulla on Katri Niskasen suunnittelema iltapuku. Siihen käytetty pitsi on herkkää, ja puku hyvin kaunis. Rakastan puvun vaaleansinistä väriä. Se on punaisen lisäksi yksi lempiväreistäni. Mulla on siniset silmät, ja vaaleasininen väri sopii niihin tosi hyvin.

Käytin tätä sinistä pukua Tel Avivissa, jossa olin töissä tekemässä Ylelle raportteja ja TV-haastatteluita. Koska edustin samalla Suomea, puku sopi sinne hyvin – ovathan Suomen värit sininen ja valkoinen.

Katrin mekot ovat aina mukavia. Tämäkin iltapuku joustaa ja oli tosi kevyt. Siihen pukeutuneena oli helppo olla, ja fiilis oli kevyt.

Puku oli minulla vain lainassa, ja minua harmittaa edelleen, etten ostanut sitä. Kun yritin myöhemmin ostaa sen, puku oli jo myyty. Mietin, voisiko toisen samanlaisen ehkä teettää.

Iltapukutilaisuuksiin minulle tekee meikin ja hiukset yleensä joku ammattilainen, mutta osaan tehdä ne itsekin. Se on aika helppo juttu, kun meikkaan keikkoja varten muutenkin.

On ihanaa, kun joku ekspertti tekee hiukset ja meikit. Annan kyllä ohjeet siitä, millaisen meikin haluan: en mitään outoa, vaan freshin ja seksikkään. Usein toivon ruskean smokey eyes -silmämeikin ja lisäksi vähän glitteriä ja irtoripset, niin tulee juhlan tuntua.

Mun hiukset ovat mun tavaramerkki, joten pidän ne yleensä auki ja seksikkäinä. Jossain vaiheessa niissä oli enemmän kiharaa, nyt linja on luonnollisempi.”

Krista Siegfrids esiintyy Suomessa Hanko Sommarfest -festivaaleilla 16.–18. kesäkuuta.


Kuva Krista Siegfridsin kotialbumi

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.