Meeri Koutaniemi, 33 vuotta, on Fashion Finlandin uusi bloggaaja. Koutaniemi on palkittu valokuvaaja, journalisti ja tunnettu pukeutuja, joka esittelee Fashion Finlandin lukijoille suosikkivaatteensa neljään vuodenaikaan.


”Rakkain asusteeni on makuupussitakkini. Näin sen ensi kerran kuvassa ystäväni yllä ja rakastuin heti: kerrankin talvitakki, joka on hauska, hyvännäköinen ja kirkkaan värinen. 

Menin Marita Huurinaisen myymälään hakemaan liekinoranssin takin. Olin matkalla Kuusamoon, ja otin sen sinne mukaani.

Olen kotoisin Kuusamosta, jossa on todella kovat talvet. Olen aina ulkoillut ja retkeillyt paljon, mutten ole oppinut pukeutumaan niihin pakkasiin. Muistan yhdenkin kerran, kun bussia ei tullut, ja saimme hätäkyydin lumikelkoilla tuntureiden yli. Minulla oli vain minihame ja ohuet sukkahousut. Oli 32 astetta pakkasta, ja reiteni paleltuivat.

Paljolta olisin pelastunut, jos minulla olisi ollut makuupussitakki jo silloin.

Käytän takkia koko talven ja kaikissa tilanteissa. Kun sen on kerran laittanut ylleen, sitä ei halua ottaa pois. Siitä on tullut turvavaatteeni. Se on käytännöllinen ja kaunis. Siinä yhdistyvät vaatteen parhaat ominaisuudet.

Olen käyttänyt sitä myös peittona, mutta vielä en ole nukahtanut sen sisään.

Takki ylläni minulla on aina leikkisä olo. Jo ensimmäisellä matkalla Kuusamossa tajusin, että se on kuin liukuri. Sen jälkeen talvivaelluksilla olen aina liukunut isommat mäet takillani. 

Äskettäin olin Utsjoella kuvaamassa uutta TV-sarjaani. Tein takki päälläni kuperkeikkoja ja laskin mäkiä mahallani.

Tämä takki ylläni olen ensi kerran elämässäni tuntenut, että minulla on lämmin olo.”Kuva Hannu Pyyhtiä

Meeri Koutaniemen ja Tehyn valokuvanäyttely Helsingin Postitalon Rajala Galleryssä on auki 8. heinäkuuta asti. Näyttelyn kuvat ja tarinat kertovat hoitoalan ammattilaisista ja heidän työnsä merkityksestä.Meeri Koutaniemen tyyliblogi päättyy tähän.
Katso kaikki blogipostaukset täältä.


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.