Osa 8. Jäähyväisasu

Jorma Uotinen, 70 vuotta, on Fashion Finlandin bloggaaja. Suomen johtava dandy avaa blogissaan oven kotiinsa ja vaatekaappiinsa. Uotisen veistoksellinen tyyli on kiinnostanut kanssakulkijoita siinä määrin, että joskus ihmiset ovat hänen pukeutumistaan hämmästellessään kävelleet auton alle. Blogisarjan viimeisessä osassa Uotinen esittelee jäähyväisasunsa kuvaaja Esa Kapilan ainutlaatuisissa kuvissa.


”Tämän valkoisen puvun hankin jäähyväisgaalaani Kuopio tanssii ja soi -festivaaleille. 18 vuoden aikani festivaalin taiteellisena johtajana päättyi kesällä 2019, ja vihoviimeiseen gaalaan puin ylleni tämän Martin Margielan puvun ja hopeiset kengät.

Gaalaan olin kutsunut tärkeitä työkumppaneita urani ajalta: Carolyn Carlsonin, Tero Saarisen, Andrea Ladanyin, Jyrki Karttusen, Helena Lindgrenin, Atte Kilpisen ja Suomen kansallisbaletin miestanssijoiden ryhmän.

Tämä valkoinen puku valaisi minun loppunäytökseni Kuopiossa.

Se on kaksirivinen, ohutta villaa, siinä on leveät kaulukset ja leveät housunlahkeet, ja se tuo ilman muuta mieleeni mafioson. Tässä asussa on vähän huumoriakin. Pukeutumista ei tule ottaa liian vakavasti, vaikken mafioso olekaan.

Joka kesä minulla on tapana ostaa uusi hattunen. Minulla onkin pino esimerkiksi Hermèsin hattuja. Tämän valkoisen tilasin Hermèsilta 70-vuotisjuhlaillallista varten. Koronan takia juhlat kutistuivat pieniksi illallisiksi, mutta halusin silti sinne uuden hatun. Minulla on aina jotain päässä – kotonakin myssy. Ja kadulla olen erittäin harvoin paljain päin. Olenhan hattuihminen.”Jorma Uotisen tyyliblogi päättyy tähän.

Katso kaikki blogipostaukset täältä.Kuvat Esa Kapila

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.